|
Citromos-almás zsemlekugli Parve (semleges) étel, Szombat
|
Édességek, Ünnepi ételek
|
Beküldte: Csabi [396]
|
Hozzávalók: 3 száraz zsemle vagy 6 szelet kenyér 4 evőkanál libazsír vagy margarin 4 evőkanál cukor 4 tojás 1,5 kávéskanál fahéj csipet só 1 lereszelt citromhéj marék mazsola 2 golden alma 2,5 dl víz 2,5 dl maceszdara 1 dl búzadara kevés olaj |
A zsírt vagy margarint, 3 evőkanál cukrot és a négy tojás sárgáját fehéredésig keverjük. Beletesszük a fahéjat, sót, citromhéjat, mazsolát és a lehámozott és apróra vágott alma kockákat.
A száraz zsemlekockákat vízbe áztatjuk, a felesleget kinyomkodjuk majd a keverékhez tesszük. Hozzáadjuk a darákat, majd 10 percig pihentetjük. A tojásfehérjéket 1 kanál cukorral kemény habbá verjük. A habot két részletben óvatosan hozzákeverjük. Olajjal kikent tepsiben 50 percig sütjük, rácsra borítva hűtjük. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6735 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 8 vendég és 5 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|