Szia Vendég! (5778 Chesván 2)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Húsételek

Csirke-becsinált
Húsos étel
Húsételek
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: 3 db közepes sárgarépa
2db közepes fehérrépa
2 szál szárzeller
1 db közepes vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
1 db csirke (vagy ízlés szerint combok)
1-2 evőkanál olaj

Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk egy közepes lábosban. Rádobjuk a kockára vágott zöldségeket és a csirke darabokat.

Felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje, ízlés szerint sózzuk és felforraljuk. Ezután kislángon, fedő alatt pároljuk, amíg a csirke puhára fő.

A csirkedarabokat kiemeljük a léből és átmenetileg egy tálra tesszük. A zöldségeket a lében finomra törjük, a csirkedarabokat visszatesszük az így besűrített lébe és megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, amivel még egyszer két percre átforraljuk.

Rizs körítéssel igen könnyű vacsora Yom Kippur előtt.

Fűszeres bárány sárgabarackkal és gombával
Húsos étel, Szombat
Húsételek, Ünnepi ételek
Beküldte: mouss [2797]

Hozzávalók: Marokkói sábeszi fogás

2 kg bárány
2 hagyma, kockázva
3 gerezd fokhagyma, egész vagy vagdalék
1 apróra tör gomba, szeletelt
2/3 csésze sárgabarackbefőtt
1 csésze száraz vörös bor
1 csésze víz
1 bors
2 babérlevél

Fűszeres bárány sárgabarackkal és gombávalElőmelegítjük a sütőt. A zöldséget és a gyümölcsöt fazékban összefőzzük a vízzel és borral, illetve a fűszerekkel. A húst olajozott sütőtálba helyezzük, majd az előbb főzött zöldséges-gyümölcsös keveréket ráöntjük. Sütőben lefedve 2-2.5 órát sütjük. Mikor elkészült, vegyük ki és egy éjszakán át hagyjuk érni az ízeket. Másnak helyezzük vissza a sütőbe, és nagy hőn süssük még legalább fél órát.

Gyümölcs leves
Tejes étel
Húsételek
Beküldte: mirjam2 [9865]

Hozzávalók: 50 dkg mélyhtött meggy, de bármilyen gyümölcsből jó
2 szelet citrom/héjastol/
5 szem szegfűszeg
kis darab egész fahéj
picike só
izlés szerint cukor
2 dl tejföl
2 evökanál liszt

A gyüölcs a tejföl és a liszt kivételével kb 1 liter vizben forraljuk a hozzávalókat a forrástol számitva legalább öt percig. Szürővel kiszedjük a szegfüszeget és az egész fahéjat/hátha valaki nem szereti/Mielőtt a tejfölös habarást beletesszük kicsi hideg vizet öntök hozzá,igy elkerülhető hogy a habarás csomos legyen.Én a habarásba a forro léből hozzáteszek és elkeverem hogy ne legyen nagy a hőkülömbözet!!Ha mégis csomos szürölapáttal szedjük le és állandóan keverjük forrásig. Ezt követően tegyük bele a mélyhütött meggyet JEGESEN!! Bármilyen gyümölcsből készülhet a mélyhűtött de ne engedjük fel hanem a forrroba tegyük igy nem lesz löttyedt.Ha eper vagy málna levest készitünk kb 1 dl szörpöt tegyünk bele és a gyümölcsöt ne fözzük semeddig hanem takarjuk le fedővel néhány percre.Én kajszibol,szilvábol és sárgadinnyéből is szoktam késziteni. A hőségben kitünő hűsitő..

Inasz
Húsos étel
Húsételek
Beküldte: Adam81 [9182]

Hozzávalók: - Libaháj (hasháj tetszés szerinti mennyiségben)
- Só
- Őrölt pirospaprika
- Fokhagyma (fél kiló hájhoz kb egy nagy fej)

A hájat alaposan megmossuk, kézmeleg vízben könnyen lehúzható a rajta lévő hártya, majd papírtörlővel felitatjuk róla a vizet. Tányérra rakjuk, gyengén besózzuk, az apróra vágott - darált fokhagymával bekenjük, ezután bepaprikázzuk, átlátszó fóliába (folpack) csomagoljuk és kifagyasztjuk.

Maceszos hústekercs
Húsos étel, Pészáh
Húsételek, Ünnepi ételek
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók:

1 kg darált hús (pulyka felsőcomb, vagy marha)
1 csomag macesz
tojás
vöröshagyma
fokhagyma
olaj, só, bors


A darált húst párolt vöröshagymán, megtört fokhagymával , sóval , borssal ízesítve átfőzzük.

A macesz lapokat nedves konyharuhára helyezzük és a húst beletekerjük.

A tekercseket felvert sózott tojásba forgatva olajban hirtelen kisütjük.

Mézes bundában rántott csirke - orosz sábeszi étel
Húsos étel, Szombat
Húsételek, Ünnepi ételek
Beküldte: mouss [2797]

Hozzávalók: 2-3 apróra darabolt csibe
2 tojás
2 tbsps. víz
1 csésze maceszliszt
1 tsp. sóz
1/8 tsp. bors
1 csésze olaj
1 csésze meleg víz
1 csésze méz
1 csésze narancslé

Mézes bundában rántott csirkeA csirkéket megtisztítjuk, megmossuk.

A tojást vízzel jól felverjük, egy másik edényben pedig összedolgozzuk a sóval és borssal ízesített maceszliszttel. A keverékben megmártjuk a csirkedarabkákat, majd olajon kisütjük. A húsokat ezután jénai tálba helyezzük.

Az öntethez egy kis edényben a narancslevet mézzel és vízzel felforraljuk, majd nyakon öntjük vele a csirkéket, és a tálat lefedjük. Előmelegített sütőben az egészet összesütjük.

Mustáros marhasült
Húsos étel
Húsételek
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: • 8 szelet marhacomb
• 2 nagy fej vöröshagyma
• 10 dkg vaj vagy zsír
• mustár
• só
• bors
• víz
• olaj

A húst enyhén klopfoljuk, a szélét késsel bevagdossuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral.

Egy tálba rétegezzük úgy, hogy a rétegek közé hagymakarikákat és ½ -1 evőkanál olajat teszünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A felhevített zsiradékon a marhahús szeleteket kuktában puhára pároljuk annyi víz hozzáadásával amennyi elfedi. (kb. 45 perc)

Amikor elkészült, akkor a húst a léből kivesszük, a levet átöntjük serpenyőbe és addig rotyogtatjuk, amíg drappos szósz-szerű lesz. Ekkor egy csomag apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.

A hússzeleteket visszatesszük és újraforraljuk, majd elzárjuk és forrón tálaljuk burgonyapürével, rizzsel, tarhonyával, vagy krokettel.

A latkesz is kiváló körítés hozzá.

Pulykakropp (töltött pulyka nyakbőr)
Húsos étel
Húsételek
Beküldte: Gabor [1]

Hozzávalók: 1 pulyka nyakbőr, 1 kg darált borjú- vagy mellhús, 1 db áztatott, facsart zsemle, 2 tojás, 2 kanál zsemlemorzsa, 2 kanál libazsír vagy olaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 kemény tojás, só, bors, l fej vöröshagyma, 2 dl húsleves, l kanál zsír.

A darált húst jól összekeverjük a zsemlével, a tojással, a zsemlemorzsával, a zsírral, a zúzott fokhagymával és a sóval, borssal. Beletöltjük a nyakbőrbe, beledugjuk a tisztított kemény tojásokat, és a végeket bevarrjuk. Egy tepsibe szeletekre vágott vöröshagymát szórunk, ráöntjük a húslevest, majd belehelyezzük a kanál zsírral megkent pulykanyakat. Gyakran locsolva pirosra sütjük. Készíthetjük sütőzacskóban is. Hidegen-melegen egyaránt kitűnő étel.

Vadas marha
Húsos étel
Húsételek
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: 1 kg. szeletelhető darab marha lapocka, vagy vegyesen fele marha, fele pulykamell
1 db kb. 20 cm hosszú sárgarépa
1 db hasonló méretű fehérrépa
2 db babérlevél
1 nagy fej meghámozott vöröshagyma
egész feketebors
mustár
kristálycukor
liszt
sárgabarack lekvár
Két evőkanál 10% ecet

1. pácolás

Előző nap ½ liter vizet az ecettel, 12-15 szem borssal, babérlevéllel, zöldségekkel és a vöröshagymával ízlés szerint sózva (kicsit sósabb legyen, mint amit véglegesen szeretnénk) felforralunk és az előzőleg késsel megszurkált húsra forrón ráöntjük. Ha kihült, akkor letakarva a hűtőbe tesszük.

2. főzés

Másnap kuktában az egészet a forrástól 50 percig főzzük .

A kuktából kivett húst egy tálba tesszük. A zöldségeket a hagymával megturmixoljuk és legalább két evőkanál mustárral és két csapott evőkanál kristálycukorral , ugyanennyi lekvárral, egy kissé púpozott evőkanál liszttel és kis sóval összekeverjük. Egy lábosban , amiben majd a hússzeletekkel együtt elfér, a páclét felforraljuk és az ízesített zöldség krémet hozzáadjuk és símára keverjük.

Újraforráskor megkóstoljuk és ha szükséges, továbbízesítjük. (Só, mustár, lekvár jön szóba.) A húst felszeleteljük, a szeleteket óvatosan belehelyezzük a szaftba és továbbforraljuk kb. 20 percig lassú tűzön. Figyelem! Ezalatt időnként megrázzuk a lábast, nehogy leragadjon a hús.

Zsemlegombóccal, vagy egyéb tésztával tálalható.

Ha pácolásra nem volt idő, akkor a két lépést összevonhatjuk és bedobhatjuk egyenesen a kuktába a kellékeket



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló


Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7140 nő | 6461 férfi

Legutóbb regisztrált:
KatzDavid [20163]


Jelenleg 20 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2012. JMPoint.hu