Szia Vendég! (5784 Ádár II 19)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Saláták

Gombasaláta
Parve (semleges) étel
Saláták
Beküldte: Agi [5897]

Hozzávalók: 50 dkg aprószemű sampinyon gomba,
25 dkg apró csemegeuborka,
15 dkg marinált paradicsompaprika,
1 mk törött feketebors,
4 ek olaj,
ecet, cukor, só (ízlés szerint)

A gombafejeket kockákra vágjuk. Ecetes-sós vizet forralunk, amelybe beletesszük a gombát, és újraforrástól 7-8 percig főzzük. Az ecetes lében hagyjuk kihülni. Az uborkát is apróra vágjuk, meghintjük borssal, csipet porcukorral, majd a leszűrt gombát hozzákeverjük. A csíkokra vágott marinált paprikát is hozzákeverjük, az olajjal leöntjük. Lefedve a hütőben kb. két órán keresztül érleljük.

kinai-kel saláta Mirjam spec
Tejes étel
Saláták
Beküldte: mirjam2 [9865]

Hozzávalók: 1 db kinai kel
1 db póréhagyma
1 db citrom leve
1 db alma,
sárgarépa nagyon vékonyan karikázva
egy evőkanál só
fél kigyóuborka
vékony csikókravágva
10 dkg sajt kockáravágva/lehet füstölt is!
20 dkg picit párolt,még ropogós karfiol
20 dkg túró
idényben kaliforniai paprika és koktélparadicsom

A karfiolt is apró rózsákra szedem. A kinaikelt legyalulomom/ a fehér torzsát én nem teszembele/ egy tálban megmosom és leszűröm. A póréhagymát belegyalulom és alaposan összekeverem ez az alap!
A sót beleteszem,s ehhez az egész citrom levét/a citromot alaposan megmosom,én a héját mindég lereszelem és cukorral elteszem/
Letakarva állnihagyom legalább egy órát/meglehetősen átható az illata azért takarom le/
Közben az almát piciny kockára vágom,a répát és uborkát is felapritom.Ugyancsak a kaliforniai parikát is a répához hasonlóan,a kotélparadicsomot NEM!! A sajtot kockáravágva az egészet összekeverem és rátötöm a túrót.Az igy kapott salátával összekeverem az alappal és tanácsos légmentesen lezárni mert a lakásban mindenhol érezni fogjuk illatát,

Különlegesnek gondolom,jó fogyókúrás és vitamindus étel,amely rostokban is gazdag!!Jó étvágyat

Saláta sültekhez
Parve (semleges) étel
Saláták
Beküldte: amos [12967]

Hozzávalók: 25 dkg friss gomba (bármilyen)
10 dkg dióbél
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz,pici só

Megtisztítom a gombát. Nagyságától,függően tetszés szerint feldarabolom. Összevagdosom a diót, lereszelem a fokhagymát. Összekeverem az összes hozzávalót és lefedve hűtőben hagyom összeérni 15-20 percig. Pikáns, különleges ízű étel.

Tojássaláta
Parve (semleges) étel
Saláták
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: 2 adaghoz

1 kis csomag kapor, vagy 2 szál újhagyma apróra vágva
4-6 keménytojás
3 bő evőkanál majonéz

A kellékeket jégbehűtjük 1-2 órát.

A keménytojásokat hosszában negyedelve tojásvágón felszeljük, és óvatosan összevegyítjük az apróra vágott kaporral, vagy újhagymával előzőleg alaposan összekevert majonézzel.

Kiváló reggelire, vacsorára, előételnek.

Tonhal saláta
Parve (semleges) étel, Szombat
Saláták, Ünnepi ételek
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: 15 dkg tonhal konzerv (csomagolástól függően eltérhet)
10 dkg majonéz
2 db kemény tojás
1/2 fej kis hagyma
ízlés szerint 1 kis hámozott zellerszár

A tonhalról az olajos, vagy natúr sós levet leszűrjük, a halból a lé maradékát kinyomkodjuk.

A tonhalat a kemény tojásokkal villával megtörjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és összekeverjük a majonézzel.

Aki szereti, hozzáadhat kevés apróra vágott zellerszárat is.

Ízlés szerint sózzuk.

Tálalás előtt 1-2 órát jégre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Hidegtálhoz, vagy szendvicsre is ízletes.




E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7471 nő | 6725 férfi

Legutóbb regisztrált:
White [21139]


Jelenleg 15 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu