|
Hozzávalók: 3 hámozott, édes alma 3 narancs 3 hámozott, édes körte 2 banán 1 csésze édes vörös bor 1 csésze reszelt kókuszdió |
A meghéjazott és magtalanított almákat és körtéket vékony szeletekre vágunk. A lefejtjük a narancs gerezdjeit védő hámot is majd vékonyan felszeleteljük a banánokkal együtt.
Az egészet rétegesen egy nagy üvegedénybe pakoljuk úgy, hogy legfelül a narancs legyen. Az egészet megöntözzük borral, és megszórjuk a kókusszal. |
|
|
|
Hozzávalók: 1 kg főtt burgonya
4 nyers tojás
liszt - amennyit a tészta felvesz
olaj a sütéshez
só, kevés fekete bors
|
A kifőtt krumplit megtörjük és a tojásokkal elkeverjük, ízesítjük, és annyi lisztet szórunk hozzá, hogy a tészta összeálljon, de ne érje el a kenyértészta sűrűségét. Pogácsa méretű és alakú lepénykéket a forró olajon, mindkét oldalukkal pirosra sütjük.
Igazi zsidó étek! Ajánlom mellé a gyümölcsből készített szószt! Egres-, alma- vagy egyéb szezonális gyümölcsből készíthetjük ugyancsak tojással, így minden étkezéshez alkalmazhatjuk! |
|
|
|
Hozzávalók: Sárgarépa cimesz:
Hozzávalók: 4 szál sárgarépa, 2 közepes burgonya, l citrom héja, fél csésze cukor, fahéj, só, bors.
Sárgarépa-alma cimesz:
Hozzávalók: 4 csésze reszelt sárgarépa, 1 csésze reszelt alma, 1 evőkanál búzadara, 3 evőkanál olaj, fél csésze víz, só, cukor, kevés őrölt szerecsendió.
Libazsírral még finomabb (olaj helyett)! |
Sárgarépa cimesz:
A sárgarépát lereszeljük, a burgonyát kockára vágjuk, kevés vízzel, a citromhéjjal főni tesszük. Nagyon gyenge tűzön közel két órán át főzzük. Régen a sütőben készítették, szintén enyhe tűzön, hosszú ideig.
Sárgarépa-alma cimesz:
Az összes hozzávalót elkeverjük, s lefedett lábosban főni tesszük. Közel két órán át főzzük, amíg a dara teljesen megpuhul. Szükség esetén pótoljuk a vizet.
Forrás: www.zsido.hu |
|
|
|
Hozzávalók: 3 tojás 2 evőkanál libazsír kevés cukor fahéj 4 evőkanál darált dió reszelt citromhéj kb. 10 evőkanál maceszdara. |
A tojást, a zsírt a darált diót felverjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a maceszlisztet. Kis cipókat formálunk, majd forró olajban mindkét oldalukat átsütjük. Készíthetjük sósan is, a fűszerek helyett sót, borsot, kevés gyömbért, esetleg reszelt hagymát, tört főtt krumplit is adhatunk hozzá. |
|
|
|
Hozzávalók: 10 nagy krumpli 1 répa 1 hagyma 5 tojás 3/4-1 teáskanál só |
A zöldségeket megtisztítjuk és lereszeljük. A tojásokat a sóval elkeverjük. Az egészet összekeverjük, sütőtálba öntjük, és alacsony hőfokon másfél-két órán át sütjük, míg a teteje aranybarnára sül. |
|
|
|
Hozzávalók: Személyenként: 2 tojás 2 evőkanál maceszdara 1 evőkanál olaj só, bors |
A tojást a sóval, borssal, olajjal, villával felverjük, hozzáadjuk a maceszdarát, majd serpenyőben kevés olajat hevítünk, belerakjuk a masszát, majd rövid sütés után megfordítjuk.
Minden egyes lepényt külön kell megsütni. |
|
|
|
Hozzávalók: 1000 g krumpli, 1 kisebb fej vöröshagyma, 6-7 kemény tojás, 4-5 ek. vaj, 1 pohárnyi tejföl, só |
A krumplikat héjában megfőzzük, vékony karikákra vágjuk. A kemény tojásokat is vékony karikákra szeljük. Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a krumplikat, majd a tojáskarikákat, erre az apróra vágott vöröshagymát szórjuk, az utolsó réteg krumpli legyen. Tetejét meglocsoljuk vajjal és tejföllel. A sütőben pirosra sütjük. |
|
|
|
Hozzávalók: olívaolaj 1 db apróra vágott hagyma 20 dkg quinoa 20 dkg zöldbab (tisztítva, félbe vágva vagy harmadolva) 1 padlizsán 2 paradicsom (kockára vágva) 1 csomag mentalevél 1 kisebb zöld erős paprika (apróra vágva) só őrölt római kömény |
Vegetáriánus recept Izraelbő
Húsevők figyelmébe is! Különleges köretajánlat!
Padlizsános-zöldbabos quinoa
Előzetesen rövid bevezetés: mi is az a quinoa?
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, a köleshez hasonló méretű fehér magocska. Magas tápértékű, dús fehérjeforrás (14%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthető. Gyorsan megfőzhető, kellemesen semleges ízének és állagának köszönhetően készíthetjük köretnek vagy főételnek is. Receptjeinket érdekesebbé és főleg egészségesebbé tehetjük, ha rizs helyett quinoát használunk. Jó étvágyat!
A hagymát kevés olívaolajban átlátszóra pirítjuk, majd hozzáadjuk a quinoát, összekeverjük a hagymával, majd hozzáadunk 1, 5 csésze (1 csésze = 2,5 dl) vizet és kevés sót.
Fedővel letakarjuk és kb.28 percig főzzük tovább, amíg a quinoa puha lesz, és beszívja az összes vizet. Ezután 2-3 percig sós vízben forraljuk a zöldbabot, majd leszűrjük és csapvízben lemossuk (aki jobban kedveli, puhára is főzheti a zöldbabot, ez ízlés kérdése). A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk, majd mikor "izzadni" kezd, lemossuk, kisebb kockákra vágjuk, és az előmelegített olívaolajban minden oldalát megpirítjuk.
A quinoát mély edényben finom mozdulatokkal összekeverjük a zöldbabbal, a padlizsánnal, a paradicsommal, a mentalevéllel és az erős paprikával. Sóval és kevés őrölt római köménnyel fűszerezzük. Hozzáadunk egy kevés olivaolajat, és kedvünk szerint melegen vagy hidegen tálaljuk. Jó étvágyat! |
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6735 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 7 vendég és 5 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|