|
Hozzávalók: 2 db kemény tojás, 1 fej hagyma, 1 kanál margarin, 1 db avokádó, só, bors, citromlé, kevés őrölt szerecsendió |
A hagymát apróra vágjuk, a margarimban üvegesre pároljuk, belereszeljük a kemény tojást, és hozzáadjuk a hámozott, villával áttört avokádót. Fűszerezzük, majd tálba helyezzük és paradicsommal, olajbogyóval díszitjük. |
|
|
|
Hozzávalók: személyenként: 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap. |
A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. |
|
|
|
Hozzávalók: Hering tej kenyérmorzsa egy kis fej hagyma sajt tejföl petrezselyem |
Sózott heringeket eszünk egy mély tálba. és leöntjük tejjel. Egy éjszakán át hagyjuk állni (sótlanítjuk).
Másnap kenyérmorzsát (kenyérbelet) áztatunk ebbe a tejbe, majd kinyomkodjuk, lecsepegtetjük.
Meghámozunk, felvágunk egy kis hagymát.
Turmixba tesszük a heringeket, a kenyérbelet, a hagymácskát, és három szelet sajtot (ami jól olvad, vagyis olyan fondűnek való sajtot).
Hozzáadunk petrezselymet és tejföl végül.
Borsozzuk, majd legalább két órára a hűtőbe tesszük.
Kenyérrel, salátával ehető. |
|
|
|
Hozzávalók: 4 kemény tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evőkanál olaj, l csirkemáj, l kanál só, kevés törött bors.
Olaj helyett libazsírral finomabb, de akkor húsos lesz. |
A tojást apró kockákra vágjuk vagy sajtreszelőn lereszeljük. A zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd belerakjuk a kóserított, összetört csirkemájat. Amikor a máj megsült, levesszük a tűzről, és jól összekeverjük a tojással. Tálba tesszük, uborkával, paradicsommal díszítjük.
Forrás:http://www.interdnet.hu/zsido/receptek |
|
|
|
Hozzávalók: 2 közepes padlizsán 2-3 fokhagyma gerezd 2-3 evőkanál majonéz só, bors |
A padlizsán tetejét villával megszurkálom, 200 C fokon egy órára sütőbe teszem. Kihűlés után héj nélkül passzírozom, fokhagymákat nyomok hozzá. Majonézzel krémes állagúvá keverem. |
|
|
|
Hozzávalók: 20 dkg trappista sajt kevés margarin hal 2 főtt tojás fehér bors só pici petrezselyem |
A trappista sajtot kockákra vágjuk, beletesszük nejlnzacskóba,bekötjük a zacskó száját és lobogó forró vizbe tesszük,hogy a sajt megolvadjon.Ha kiolvadt rátesszük a gyuródeszkára kinyujtjuk,rákenjük a tojásból,halból,vagy amit akarunk összekeverni /só,bors,petrezselyem/kicsi margarinnal.Feltekerjük,fóliába csavarjuk és hütőbe tesszük.Másnap felszeleteljük. A tojást lereszeljük ugy keverjük össze a hozzávalókkal. Izlésünknek megfeleően bármilyen töltelékkel elkészithetjük. |
|
|
|
Hozzávalók: 4személyre: - 1 doboz tuna,vegetás lében, - 2 db keményre fött tojás, - 1-2 db kisebb csemegeuborka, - 1 szál újhagyma, - 2-3 evőkanál majonéz, - izlés szerint-só,mustár,fehérbors, citromlé. |
A tonhalat lecsurgatjuk a levétől, villával nagyjából összetörjük. Hozzá tesszük az apró kockára vágott uborkát, keménytojást, finomra vágott hagymát, és hozzá a majonézzel óvatosan, lazán összekeverjük. Azután izlésünk szerint ízesítjük. Frissen is ehető, de hütőbe téve egy fél órára, kitünő reggeli vagy vacsora. Aki szereti, tehet rá 1-2 karika hegyes erős zöldpaprikát is. Hétköznap is egészséges, de szombatra, előrekészítve, kitűnő ajánlat. |
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6733 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 6 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|