Szia Vendég! (5784 Ádár II 18)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Húspótlók

Falafel
Parve (semleges) étel
Húspótlók
Beküldte: Agi [5897]

Hozzávalók: 25 dkg hántolt csicseriborsó,
4 gerezd fokhagyma,
1 tk sütőpor,
1 mk grillfűszer, majoranna keverék

olaj

A csicseriborsót puhára főzzük, majd leszürjük. Ha kihült, ledaráljuk és összekeverjük a sütőporral, az összezúzott fokhagymával, sóval és a fűszerkeverékkel. Beledolgozunk 3 ek olajat, majd nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. Forró olajban szép barnára sütjük.

Falafel fogyasztható magában, különféle mártásokkal, zöldséggel, de legfőképpen pitában mártásokkal és salátákkal együtt. Hidegen és melegen is nagyon finom.


Gombafasírt (pészahi változatban is)
Parve (semleges) étel
Húspótlók
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: •50 dkg gomba (champion, csiperke)
•10 db közepes burgonya, vagy zacskó burgonyapürépor (4 adagos)
•1 fej közepes hagyma
•4 gerezd fokhagyma, vagy granulátum
•só, bors ízlés szerint
•1 db tojás
•petrezselyem
•zsemlemorzsa, vagy maceszliszt
•olaj a sütéshez

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk és a gombát egészen apróra vágva továbbpároljuk rajta. Hozzáadjuk az összetört főtt burgonyát (vagy a püréport) és a tojást, sót, borsot, egyéb fűszert, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Villával jól összedolgozzuk. Pár percig állni hagyjuk, majd annyi zsemlemorzsát (maceszlisztet) adunk hozzá amennyi szükséges, hogy félkemény masszát kapjunk. A masszából lapos labdacsokat készítünk, zsemlemorzsába (vagy maceszlisztbe) forgatjuk, és kisütjük.

karfiolfelfújt
Parve (semleges) étel
Húspótlók
Beküldte: mirjam2 [9865]

Hozzávalók: karfiol/tisztitva 1 kg/
liszt 20 dkg
tohás 3 db

bors/borsikafű/
sütéshez olaj

Akkor érdemes ha olcsó a karfiol!

A karfiolt rózsáira szétszedve gyengén sós vizben egészen puhára főzzük/én kuktában szoktam a sziszegéstől 5 perc/

Leszürjük, villával összetőrjük és a lisztből tojásból borssal izesitett palacsintaszerü masszához hozzákeverjük ha a karfiol kihült.

Evőkanállal galuskákat szaggatunk forró olajba és pirosra sütjük. Önállóan is finom köretként is! Jó étvágyat

Karfiolpörkölt
Parve (semleges) étel
Húspótlók
Beküldte: mirjam2 [9865]

Hozzávalók: 1 fej karfiol
/kb 60 dkg tisztitva/
1 közepes vöröshagyma
2 evökanál olaj
2 kávéskanál örölt paprika
1 db zöldpaprika,1 db paradicsom
izlés szerint so
esetleg tojás

KarfiolpörköltAz olajon üvegesre piritjuk a kockára apritott vöröshagymát.

Amikor ez félig kész akkor a zöldpaprikával és a paradicsommal együtt pároljuk néhány pecet fedő alatt.,majd az örölt paprikával meghintjük és elkeverük.

Ehhez tesszük a rózsáira szedett és előzőleg megmosott karfiolt és a sot.Összekeverjük és pici vizet teszünk alá nehogy megégjen!Fedő alatt puhára fözzük ha kész esetleg közvetlen fogyasztás előtt tojást is üthetünk rá.Nagyon hamar elkészül és könnyen emészthető

Kenyérfasirt
Parve (semleges) étel
Húspótlók
Beküldte: mirjam2 [9865]

Hozzávalók: - kenyér 025 dkg/olaj sütéshez
- tojás 2db
- vöröshagyma 1 közepes fej
- fokhagyma 4 gerezdösszetörve/
- vegeta 1 kávéskanál
- izlés szerint:örölt bors,icipici örölt kömény,pici oregáno,örölt majoranna,1 kávéskanál örölt pirospaprika,bors
- 2 csapott evőkanál búzadara,1 kávéskanál örölt szezámmag,ha van 1 kávéskaná kukoricadara pici sól

A szikkadt kenyeret vizbe beáztatjuk.Amig ázik az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk a vegetával együtt

A kinyomkodott kenyérhez tesszük a fűszereket és a párolt vöröshagymát olajostól.Ehhez keverjük a felsorolt füszereket és hagyjuk állni kb husz percet,az alapos eldolgozást követően.

Forró oljaba kisütjük a lapos fasirtokat minkét oldalán kisütve.A tányérra amire kiszedjük,tegyünk papirt hogy feligya a zsiradékot.Én mexikói salátát adtam hozzá! Ebből a mennyiségből kb tiz darab fasirt lesz.Szerintem kiadós és finom de várom a véleményeket.

Mirjam


Ratatouille (Francia lecsó)
Parve (semleges) étel
Húspótlók
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: Tészta:
15 dkg liszt,
15 dkg margarin,

Töltelék:
1 nagy fej vöröshagyma
1 db póréhagyma
1 db közepes padlizsán
1 db kaliforniai paprika
2 db kis salátacukkini
25 dkg gomba
2 kis gerezd fokhagyma
tarkabors
curry

Apróra vágott nagy fej vöröshagymát kevés olajon (olíva nagyon jó) sóval üvegesre párolunk. A póréhagymát karikára vágva és a padlizsánt héjastól felkockázva rádobjuk a darabolt gombával, sózzuk és fedő alatt pároljuk, amíg félig megpuhul. Ekkor karikára vágott héjas cukkinit adunk hozzá. Beletörjük a fokhagymát és ízlés szerint őrölt tarkaborssalés/vagy curryvel ízesítjük és kicsit újrasózzuk.

Addig pároljuk fedő alatt, amíg megpuhul.

Tojással, egytálételként kenyérrel, vagy rizs körettel egyaránt finom főétel.

Spenót ropogós (Szefárd recept alapján)
Tejes étel, Pészáh
Húspótlók, Ünnepi ételek
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: Kb. 16 gombóchoz:

3 evőkanál olaj

1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma

90 dkg aprított, vagy fagyasztott, leszűrt spenót

2,5 dl maceszliszt

3 nagy tojás kézzel felverve

só, 2 gerezd áttört/apróra vágott fokhagyma,tarka/fekete bors ízlés szerint

½ citrom leve,

¼ kávéskanál szerecsendió,

1 csésze reszelt sajt (opcionális, enélkül parve)

Kevés olajon kis sóval üvegesre pároljuk a hagymát, majd levesszük a tűzről.

Hozzáadjuk a spenótot, a maceszlisztet, a tojásokat és a fűszereket a sajttal, ha sajtos változatot készítünk. Legalább ½ órát állni hagyjuk.

Serpenyőben ujjnyi magasan olajat melegítünk.

A masszából kb 7-8 cm. átmérőjű korongokat formázunk két tenyér között, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük ki és melegen tálaljuk.

Hasábburgonyával finom főétel.

Ha sajt nélkül készül, akkor húsétel mellé is kiváló kísérő a vegyes köretben.

Túrós rántott gomba
Tejes étel
Húspótlók
Beküldte: mirjam2 [9865]

Hozzávalók: 4 személyre
8 db közepes nagyságu gomba feje
10 dkg túró
vágott kapor /bőségesen/
pici só
olaj a sütéshez

a panirhoz:
egész tojás (bele kicsi só)
liszt
zsemlemorzsa

A gombát alaposan megmossuk és eltávolitjuk a tönk részét/a "nagykönyvek szerint szükségtelen a tisztitás!!/

egy tálre tessszük lecsöpögni/nem kell hogy teljesen megszáradjon mert könnyebben tapad hozzá a liszt ha kicsit még nedves!/

Az áttört túrót kaporral és pici sóval alaposan elkeverjük.

A gomba fejébe egy púpozott kváskanál izesitett túrót teszünk és két gombafejet egymással szembeforditva"öszeragasztjuk.

lisztbe,tojásba és zsemlemorzsába meghempergetjük F O N T O S!! és ismételten tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk!!Forró oljajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.Nagyon kevés idő kell a sütéshez.

Gombócként tálalva is érdekes,de lehet keresztbevágva/ha azonnal tálaljuk/mutatós és különleges....én burgonyapürét adtam hozzá



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7471 nő | 6725 férfi

Legutóbb regisztrált:
White [21139]


Jelenleg 15 vendég és 5 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu