|
Krótzip vagy káposztaleves, hús nélkül Parve (semleges) étel
|
Levesek
|
Beküldte: Nyuszika [397]
|
Hozzávalók: 1 kis fej káposzta 1 kávéskanál só 1 kis fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 2 evőkanál szitált liszt 1 liter víz |
A zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk.Az apróra vágott vöröshagymát beleforgatjuk és kicsit megpároljuk, a káposztát vékonyan szálasra vágjuk, éd vízben puhára főzzük. A káposzta főzőlevéből kevéskét kivéve a rántást simára keverjük, hozzáadjuk a káposztaleveshez. Összeforralva tálaljuk.
A káposztaleves savanyúkáposztából készülő variációját füstölt libával vagy marhával készítik.
Forrás: Herbst-Krausz Zorica: Régi zsidó ételek |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6733 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 7 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|