 |
 |
Hozzávalók: 50 dkg mélyhtött meggy, de bármilyen gyümölcsből jó 2 szelet citrom/héjastol/ 5 szem szegfűszeg kis darab egész fahéj picike só izlés szerint cukor 2 dl tejföl 2 evökanál liszt |
A gyüölcs a tejföl és a liszt kivételével kb 1 liter vizben forraljuk a hozzávalókat a forrástol számitva legalább öt percig. Szürővel kiszedjük a szegfüszeget és az egész fahéjat/hátha valaki nem szereti/Mielőtt a tejfölös habarást beletesszük kicsi hideg vizet öntök hozzá,igy elkerülhető hogy a habarás csomos legyen.Én a habarásba a forro léből hozzáteszek és elkeverem hogy ne legyen nagy a hőkülömbözet!!Ha mégis csomos szürölapáttal szedjük le és állandóan keverjük forrásig. Ezt követően tegyük bele a mélyhütött meggyet JEGESEN!! Bármilyen gyümölcsből készülhet a mélyhűtött de ne engedjük fel hanem a forrroba tegyük igy nem lesz löttyedt.Ha eper vagy málna levest készitünk kb 1 dl szörpöt tegyünk bele és a gyümölcsöt ne fözzük semeddig hanem takarjuk le fedővel néhány percre.Én kajszibol,szilvábol és sárgadinnyéből is szoktam késziteni. A hőségben kitünő hűsitő.. |
[ Vissza ]
|
|
|
|  |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7499 nő | 6739 férfiLegutóbb regisztrált: Bridzs52 [21216]
Jelenleg 13 vendég és 1 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|