|
Hozzávalók: 1 kg túró
5 db egész tojás
15 evőkanál búzadara
2 púpozott evőkanál finomliszt
1-2 evőkanál sovány tejföl
csipet só |
A túrót a búzadarával és a liszttel villával összetörjük, majd a nedvességétől függően hozzáadunk 1 v. 2 evőkanál tejfölt. Beleütjük az 5 egész tojást és egy csipet sóval eldolgozzuk a villával. Legalább 1/2 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten.
Forrásban lévő sós vízbe főzzük be a nedves kézzel készített közepes méretű gombócokat, amiket a felszínre úszás után további 5 percig fedő alatt főzünk lehajtott lángon készre.
Leszűrés után vajba, vagy pirított zsemlemorzsába szedjük ki.
Ízlés szerinti édes, vagy sós ízesítéssel egyaránt jó. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6735 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 7 vendég és 5 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|