|
Gombafasírt (pészahi változatban is) Parve (semleges) étel
|
Húspótlók
|
Beküldte: kkoves [9876]
|
Hozzávalók: •50 dkg gomba (champion, csiperke) •10 db közepes burgonya, vagy zacskó burgonyapürépor (4 adagos) •1 fej közepes hagyma •4 gerezd fokhagyma, vagy granulátum •só, bors ízlés szerint •1 db tojás •petrezselyem •zsemlemorzsa, vagy maceszliszt •olaj a sütéshez |
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk és a gombát egészen apróra vágva továbbpároljuk rajta. Hozzáadjuk az összetört főtt burgonyát (vagy a püréport) és a tojást, sót, borsot, egyéb fűszert, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselyemzöldet. Villával jól összedolgozzuk. Pár percig állni hagyjuk, majd annyi zsemlemorzsát (maceszlisztet) adunk hozzá amennyi szükséges, hogy félkemény masszát kapjunk. A masszából lapos labdacsokat készítünk, zsemlemorzsába (vagy maceszlisztbe) forgatjuk, és kisütjük. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6735 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 19 vendég és 1 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|