|
Hozzávalók: 4 személyre 8 db közepes nagyságu gomba feje 10 dkg túró vágott kapor /bőségesen/ pici só olaj a sütéshez
a panirhoz: egész tojás (bele kicsi só) liszt zsemlemorzsa |
A gombát alaposan megmossuk és eltávolitjuk a tönk részét/a "nagykönyvek szerint szükségtelen a tisztitás!!/
egy tálre tessszük lecsöpögni/nem kell hogy teljesen megszáradjon mert könnyebben tapad hozzá a liszt ha kicsit még nedves!/
Az áttört túrót kaporral és pici sóval alaposan elkeverjük.
A gomba fejébe egy púpozott kváskanál izesitett túrót teszünk és két gombafejet egymással szembeforditva"öszeragasztjuk.
lisztbe,tojásba és zsemlemorzsába meghempergetjük F O N T O S!! és ismételten tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk!!Forró oljajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.Nagyon kevés idő kell a sütéshez.
Gombócként tálalva is érdekes,de lehet keresztbevágva/ha azonnal tálaljuk/mutatós és különleges....én burgonyapürét adtam hozzá |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6735 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 14 vendég és 3 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|