|
|
Sólet II. (energiatakarékos:-) Húsos étel, Szombat
|
Egytálételek, Ünnepi ételek
|
Beküldte: kkoves [9876]
|
Hozzávalók: 4-5 személyre
40 dkg tarkabab (vagy májbab) 1 db közepes vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma egy csapott evőkanál libazsír kevés édesnemes paprika 20 dkg füstölt liba, vagy pulyka 50 dkg marha lábszár, vagy stefánia 5 dkg gersli (árpagyöngy) 6 db kemény tojás |
Mielőtt a főzéshez kezdünk legalább 8 órát áztassuk együtt a megmosott babot és a füstölt húst. A felaprított hagymát megpároljuk kevés sóval a libazsíron egy 5- 6 literes kuktában és egy csapott főzőkanálnyi pirospaprikával megszórjuk. Rádobjuk a bab felét. Erre fektetjük a húsokat, betakarjuk a maradék babbal, hozzászórjuk a gerslit és a tetejére dobjuk a fokhagyma gerezdeket.
Annyi vízzel öntjük fel, hogy elfedje. A kuktában forrástól számított 45- 50 percet főzzük.
A megfőtt babból kivesszük a húsokat és hűtőbe tesszük. Ha a füstölt hústól a bab nem elég sós, akkor sózzuk.
Másnap a kihűlt húst felszeleteljük, egy lábasban a megfőtt bab felét alulra öntjük. Ráfektetjük a hús szeleteket, közé a megtisztított kemény tojásokat, végül a bab másik felével befedjük. Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon egy órát sütjük. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6735 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 12 vendég és 5 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|