Szia Vendég! (5785 Tisri 6)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Tojáslikőrkrémes süti
Tejes étel
Édességek
Beküldte: Andi és Edit

Hozzávalók: 1 tasak vagy doboz leveles tészta (fagyasztott)
porcukor a tészta szóráshoz
3 tojás sárgája
2 dl tejszín (lehet főző is, de én habtejszínből készítettem)
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
kristálycukor a krémhez izlés szernt ( 7-8 dkg)

Én muffin sütőben készítettem, de lehet sima tepsiben is, de akkor kell hozzá muffin papír a formázáshoz.
Ha muffin sütőt alkalmazol, akkor a formákat ki kell alaposan vajazni, ne ragadjon bele a tészta.

Krém elkészítése
3 tojás sárgáját kikeverem a tejszínnel, tejjel, kristálycukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral.
Alacsony lángon állandó habkeverővel való kevergetés közben felhevítem, de nem forralom, mert akkor rántotta lesz. Addig veregetem a tűzön a habverővel, még el nem kezd sűrűsödni és majdnem forr. Akkor lekapom a tűzről és még 5 percig a habverővel kavargatom. Kihűtöm langyosra.

A tészta formázása

A kiolvadt (levegőn, nem mikróban) leveles tésztát kinyujtom úgy kb. 5 mm-re, hogy mindig szórom porcukorral.kb.10-12 cm átmérőjű kört szaggatok, vagy vágok késsel nem baj, ha nem szabályos. Ezt a kört vagy amuffin sütő egyik csészéjébe, vagy papírformába nyomkodom hogy kis csésze alakú legyen.Ebbe a tészta "kosárkába" öntöm a krémet, de ne legyen túl tele , úgy valamivel több, mint a háromnegyed része. Kb. 12 db jön ki, de lehte hogy több. Előmelegített sütőben 180 C -on állandóan ellenőrizve rózsaszín-pirosra sütöm, nem szabad elégetni.



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7481 nő | 6733 férfi

Legutóbb regisztrált:
Akos [21175]


Jelenleg 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu