Szia Vendég! (5784 Niszán 18)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Sólet II. (energiatakarékos:-)
Húsos étel, Szombat
Egytálételek, Ünnepi ételek
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: 4-5 személyre

40 dkg tarkabab (vagy májbab)
1 db közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
egy csapott evőkanál libazsír
kevés édesnemes paprika
20 dkg füstölt liba, vagy pulyka
50 dkg marha lábszár, vagy stefánia
5 dkg gersli (árpagyöngy)
6 db kemény tojás

Mielőtt a főzéshez kezdünk legalább 8 órát áztassuk együtt a megmosott babot és a füstölt húst. A felaprított hagymát megpároljuk kevés sóval a libazsíron egy 5- 6 literes kuktában és egy csapott főzőkanálnyi pirospaprikával megszórjuk. Rádobjuk a bab felét. Erre fektetjük a húsokat, betakarjuk a maradék babbal, hozzászórjuk a gerslit és a tetejére dobjuk a fokhagyma gerezdeket.

Annyi vízzel öntjük fel, hogy elfedje. A kuktában forrástól számított 45- 50 percet főzzük.

A megfőtt babból kivesszük a húsokat és hűtőbe tesszük. Ha a füstölt hústól a bab nem elég sós, akkor sózzuk.

Másnap a kihűlt húst felszeleteljük, egy lábasban a megfőtt bab felét alulra öntjük. Ráfektetjük a hús szeleteket, közé a megtisztított kemény tojásokat, végül a bab másik felével befedjük. Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon egy órát sütjük.



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés
# Izrael 70 magyar

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7476 nő | 6727 férfi

Legutóbb regisztrált:
Judit-igen [21149]


Jelenleg 21 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu