Szia Vendég! (5779 Chesván 13)

Tanulj a zsidóságról - Akkreditált pedagógus-továbbképzés
2015. május 19. kedd, 01:11
Kategória: Kultúra
    

Tanulj a zsidóságrólA kibővített NAT kerettanterv jelentős háttértudást igényel a pedagógusoktól. Ennek az ismeretanyagnak a megszerzéséhez nyújt segítséget a két akkreditált pedagógus-továbbképzési program. A 2x60 órás távoktatásos jellegű képzés a zsidóság történetét és magyar vonatkozásait, valamint a zsidóság kultúrtörténetét igyekszik bemutatni.

A Kárpát-medencei zsidóság és a magyar zsidó együttélés történetének hangsúlyos szerepe és helye van a történelem és a magyar nyelv és irodalom oktatásában.

 A továbbképzés célja a zsidó kultúra és vallás alapjaiba való bevezetés; a pedagógusok bevezetése a magyarországi zsidóság történetébe kezdetektől napjainkig; a magyarországi zsidó kultúra hagyományainak, forrásainak, komplexitásának bemutatása és elemzése. További célja az európai kontextusra is figyelemmel bemutassa a magyarországi „zsidókérdés” kialakulását s felvázolja a politikai antiszemitizmus történetét. Miután a politikai antiszemitizmus nem választható el a cionizmus történetétől sem, a kurzus áttekinti a politikai cionizmus kialakulásának előzményeit – korai hazai történetét -, s a mozgalom főbb áramlatait is.

A résztvevők megismerkednek a zsidó létformák sokféleségével egy olyan kataklizma után, mint a Soá. Időben 1945-től napjainkig követhetik a zsidó identitások alakulásának és konstruálásának módjait. Nemcsak a történeti keretet, hanem a mai magyarországi és a diaszpóra egyéb területein zajló diskurzusokat, kérdéseket is megismerhetik. Zárásként a résztvevők megismerhetik a zsidó és keresztény közösség kétezer éves közös útját és a napjainkban zajló eseményeket is.  

Bízunk benne, hogy a neves oktatók által összeállított tananyagok hozzájárulnak a pedagógusok hatékonyabb és sikeresebb munkájához. További információk az alábbi oldalon érhetők el: http://www.tanuljazsidosagrol.hu/

Sok sikert kíván a JMPoint Alapítvány csapata!


  

Belépés
E-mail

Jelszó

Még nem vagy a felhasználónk? Regisztrálj, ingyenes!

Beállítások

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


"Tanulj a zsidóságról - Akkreditált pedagógus-továbbképzés" | Belépés/Regisztráció | 0 Megjegyzés
Minden megjegyzés a szerzők tulajdona. A megjegyzések tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!
Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2012. JMPoint.hu