Szia Vendég! (5784 Niszán 17)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Banánkenyér
Parve (semleges) étel
Édességek
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: Mérőeszköz: 2,5 dl bögre és kávéskanál

6 db. barnára érett (kicsit lottyadt) banán
4 bögre finomliszt
1,5 bögre kristálycukor
1 bögre dió
1 bögre aszalt sárgabarack, vagy mazsola
(helyette lehet 10 dkg étcsoki, akkor tejessé válhat!)
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál sütöpor
1 csipet só

BanánkenyérA banánokat a cukorral, szódabikarbónával, sóval és a 4 egész tojással összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és habverővel maximum fokozaton két percig habosra keverjük. A folyékony masszába óvatosan egyenletesen elkeverjük a felaprított diót és aszalt gyümölcsöt, majd 2 db kikent, lisztezett őzgerinc formába osztjuk a masszát.

Közepes lángon (175 C fok) 40-50 percig kell sütni. (40 percnél érdemes tűpróbát csinálni!)

Előnyei: nem kiszáradó fajta, és minőségvesztés nélkül lehet mélyhűtve tárolni, ezért a két adagból az egyiket érdemes eltenni, mert mindig jó gyorssegély lehet.

Sárgabarack lekvárral, vagy vanília öntettel is finom.



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés
# Izrael 70 magyar

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7476 nő | 6727 férfi

Legutóbb regisztrált:
Judit-igen [21149]


Jelenleg 13 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu