Szia Vendég! (5784 Niszán 10)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Burgonyás latkesz Hanukára
Parve (semleges) étel, Hanuka
Édességek, Ünnepi ételek
Beküldte: Nyuszika [397]

Hozzávalók: (4-6 adaghoz):

5 nagy burgonya, meghámozva
1 nagy fej vöröshagyma
3 tojás
⅓ csésze liszt
1 teáskanál só
¼ teáskanál őrölt feketebors
¾ csésze olaj a sütéshez

A sütéshez használjunk 25 cm átmérőjű nyeles serpenyőt.

Krumplis latkeszReszeljük le a burgonyát és a hagymát. Szűrőedénybe rakva, nyomkodjuk ki a fölösleges vizet a lereszelt burgonya-hagyma keverékből. Adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a fűszereket, majd az egészet keverjük jól össze. Forrósítsunk fel a serpenyőben ½ csésze olajat, majd vegyük kisebbre a lángot és helyezzünk egy nagy evőkanálnyi masszát a sistergő olajba (egyszerre mindig csak egy kanálnyit). Süssük körülbelül 5 percig, amíg aranybarna színt nem kap, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 2-3 percig. Vegyük ki a serpenyőből, és itassuk le róla a fölösleges olajat. Folytassuk a sütést, amíg a masszánk tart, közben szükség szerint pótolva a serpenyőben az olajat. Tálaláskor adjunk mellé almaszószt.

Más változat: Cukkinis vagy sárgarépás latkesz: a burgonyát helyettesítsük 5 közepes cukkinival illetve 5 közepes sárgarépával.



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7476 nő | 6727 férfi

Legutóbb regisztrált:
Judit-igen [21149]


Jelenleg 15 vendég és 1 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu