|
|
Burgonyás latkesz Hanukára Parve (semleges) étel, Hanuka
|
Édességek, Ünnepi ételek
|
Beküldte: Nyuszika [397]
|
Hozzávalók: (4-6 adaghoz):
5 nagy burgonya, meghámozva 1 nagy fej vöröshagyma 3 tojás ⅓ csésze liszt 1 teáskanál só ¼ teáskanál őrölt feketebors ¾ csésze olaj a sütéshez
A sütéshez használjunk 25 cm átmérőjű nyeles serpenyőt. |
Reszeljük le a burgonyát és a hagymát. Szűrőedénybe rakva, nyomkodjuk ki a fölösleges vizet a lereszelt burgonya-hagyma keverékből. Adjuk hozzá a tojást, a lisztet és a fűszereket, majd az egészet keverjük jól össze. Forrósítsunk fel a serpenyőben ½ csésze olajat, majd vegyük kisebbre a lángot és helyezzünk egy nagy evőkanálnyi masszát a sistergő olajba (egyszerre mindig csak egy kanálnyit). Süssük körülbelül 5 percig, amíg aranybarna színt nem kap, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük 2-3 percig. Vegyük ki a serpenyőből, és itassuk le róla a fölösleges olajat. Folytassuk a sütést, amíg a masszánk tart, közben szükség szerint pótolva a serpenyőben az olajat. Tálaláskor adjunk mellé almaszószt.
Más változat: Cukkinis vagy sárgarépás latkesz: a burgonyát helyettesítsük 5 közepes cukkinival illetve 5 közepes sárgarépával. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6735 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 17 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|