Szia Vendég! (5784 Niszán 17)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Cimesz: sárgarépa és almás sárgarépás Ros Hásánára
Parve (semleges) étel, Ros Hásáná - Új év
Köretek, Ünnepi ételek
Beküldte: Nyuszika [397]

Hozzávalók:

Sárgarépa cimesz:

Hozzávalók:
4 szál sárgarépa,
2 közepes burgonya,
l citrom héja,
fél csésze cukor,
fahéj, só, bors.

Sárgarépa-alma cimesz:

Hozzávalók:
4 csésze reszelt sárgarépa,
1 csésze reszelt alma,
1 evőkanál búzadara,
3 evőkanál olaj,
fél csésze víz,
só, cukor, kevés őrölt szerecsendió.

Libazsírral még finomabb (olaj helyett)!


Sárgarépa cimesz:

A sárgarépát lereszeljük, a burgonyát kockára vágjuk, kevés vízzel, a citromhéjjal főni tesszük. Nagyon gyenge tűzön közel két órán át főzzük. Régen a sütőben készítették, szintén enyhe tűzön, hosszú ideig.

Sárgarépa-alma cimesz:

Az összes hozzávalót elkeverjük, s lefedett lábosban főni tesszük. Közel két órán át főzzük, amíg a dara teljesen megpuhul. Szükség esetén pótoljuk a vizet.

Forrás: www.zsido.hu



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7476 nő | 6727 férfi

Legutóbb regisztrált:
Judit-igen [21149]


Jelenleg 20 vendég és 4 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu