Lehetséges hús alapanyagok: pulyka, liba,kacsa, bárány,marha csont nélküli husa kukorica káposzta hagyma, fokhagyma olaj, keleti fűszerek, só
Apró szemü kukorica darát be áztatunk előző este kb fél kilót ,vörös hagymát vagy lilahagymát ami még finomabb össze vagdalunk kb 1 cm darabokra , valamivel nagyobbra vagdaljuk a husokat odategyük a hagymát olajba dinsztelni meg sózzuk fűszerezzük nogyon fontos milyen állatból készitjük liba kacsa általánops iz pulyka édeskésebb, bárány marha borsosabb,nagyon finom ha a bárányhoz és a marhához babérlevelet is használunk ,a hagymát kb 2percig dinszteljük beletesszük a hust jól összekavarjuk jól befűszerezzük két dl vizet adunk hozzá majdnem készre pároljuk ami kb szárnyasoknál harminc negyven perc egyebeknél 1 óra is lehet a kukorica darát az utolsó tiz percben tegyük hozzá vigyázzunk ha nem kavargatjuk leragad! a lefonyasztott abált káposzta leveleket le gerezdeljük ésabba töltjük amár elkészült maszát ajánlatos atüzről levett edényt lefedni és ugy tartani had puhuljon a dara és mikor már kézmeleg akkor elkezdeni a töltést nagyon sokan paradicsomba főzik de szerintem sokkal finomabb bő fokhagymás olajos vizben.JÓ ÉTVÁGYAT