|
|
Kocsonyás ponty Parve (semleges) étel
|
Halak
|
Beküldte: Csabi [396]
|
Hozzávalók: - két kiló ponty
- hagyma
- só, bors, paprika |
Ha a hal két kilós lehet, három középnagyságú hagy¬mát fél főre elvágni és egy négy literes lábosba tenni. Most a haldarabokat szépen belerakjuk, csak annyi vizet töltütik, amig a hal van, nem szabad, hogy ellepje, kis sót, kis csipős borsot és három-négy kockacukrot adunk hozzá. Befedve, lassan egy órát főzzük. Főzés közben még egy kis hideg vizet hozzá teszünk. Mielőtt levesszük egy fél kávéskanál paprikát teszünk hozzá és azzal is forrni hagyjuk Most a levét leszűrjük egy más edénybe, a halnak a fél fejét a tál közepére tesszük, a másik fél fejét a tál végére. A haldarabokat szépen egymásután rakni a fején át, hogy a közepe magasabb legyen ugy, hogy egy halat ábrázoljon. A levet rátöltjük és hideg helyre teszszük, hogy megkocsonyásodjon. A megmaradt levét külön edénybe tesszük megfagyni, ha kész, a kocsonyát papirtölcsérbe tesszük és tálalás előtt a halat feldíszítjük. Lehet citrommal és zöld petrezselyemmel is disziteni.
Forrás: Ganz Ábrahámné - Kóser Szakácskönyve (1928) |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6733 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 16 vendég és 3 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|