Szia Vendég! (5784 Ádár II 19)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Kocsonyás ponty
Parve (semleges) étel
Halak
Beküldte: Csabi [396]

Hozzávalók: - két kiló ponty

- hagyma

- só, bors, paprika

Ha a hal két kilós lehet, három középnagyságú hagy¬mát fél főre elvágni és egy négy literes lábosba tenni. Most a haldarabokat szépen belerakjuk, csak annyi vizet töltütik, amig a hal van, nem szabad, hogy ellepje, kis sót, kis csipős borsot és három-négy kockacukrot adunk hozzá. Befedve, lassan egy órát főzzük. Főzés közben még egy kis hideg vizet hozzá teszünk. Mielőtt levesszük egy fél kávéskanál paprikát teszünk hozzá és azzal is forrni hagyjuk Most a levét leszűrjük egy más edénybe, a halnak a fél fejét a tál közepére tesszük, a másik fél fejét a tál végére. A haldarabokat szépen egymásután rakni a fején át, hogy a közepe magasabb legyen ugy, hogy egy halat ábrázoljon. A levet rátöltjük és hideg helyre teszszük, hogy megkocsonyásodjon. A megmaradt levét külön edénybe tesszük megfagyni, ha kész, a kocsonyát papirtölcsérbe tesszük és tálalás előtt a halat feldíszítjük. Lehet citrommal és zöld petrezselyemmel is disziteni.

Forrás:
Ganz Ábrahámné - Kóser Szakácskönyve (1928)



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7471 nő | 6725 férfi

Legutóbb regisztrált:
White [21139]


Jelenleg 27 vendég és 3 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu