Szia Vendég! (5785 Tisri 6)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Májgaluska leves
Húsos étel
Levesek
Beküldte: Csabi [396]

Hozzávalók: - csont

- vegyes zöldségek

- félkiló szárnyas, vagy borjumáj

- hagyma

- petrezselyem

- zsír

- 6 tojás

- só, bors, paprika, liszt, prézli

Csontokból és mindenféle zöldségből egy finom levest főzünk. Félkiló szárnyas, vagy borjumájat — ha nincs marhamáj is megfelel — szenén kissé megsütünk, megdaráljuk, kis nagyon finomra vágott hagymát, zöld petrezselymet, sót, borsot, paprikát, egy evőkanál kemény zsirt, 6 egész tojást, egy evőkanál lisztet és egy kanál prézlit adunk hozzá. Nagyon jól összekeverjük s ha a leves kész, leszűrjük és mikor erősen forr, kanállal kis gombócokat eresztünk bele. Ez az adag 12 személynek elegendő.

Ugyanezt a levest készíthetjük ugy is, hogy májgaluska helyett szépen fölcikkeit karfiolt főzünk bele és egy evőkanál világos rántást adunk hozzá.

Forrás:
Ganz Ábrahámné - Kóser Szakácskönyve (1928)



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7481 nő | 6733 férfi

Legutóbb regisztrált:
Akos [21175]


Jelenleg 11 vendég és 1 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu