Öntet:
Porcukrot vízzel és citromlével nagy lángon 10-15 percig forraljuk. Sűrűsödik. Félretenni.
Egy tálban a töltelékhez összekeverjük a diót, 20 dkg porcukrot, és fahéjat.
Magas peremű tepsit (32*20 cm ha van otthon) kikenünk margarinnal. Belefektetünk 4 réteslapot félbehajtva, kis peremet is hajtogatva.
Bekenjük olvasztott margarinnal (5 dkg), majd rá a töltelék, és beborítjuk a többi réteslappal.
A tetejét is bekenjük olvasztott margarinnal (5 dkg)
Előmelegített sütő.
Közepes hőfok...170 C kb.
15 percig sütni.
Kihúzni óvatosan és éles késsel bevagdosni (mintha szeletelnénk)
A maradék margarint (10 dkg) felolvasztva ráönteni egyenletesen.
10-15 perc még, és aranybarna lesz.
Kész. Sütőből kihúzva a forró sütire ráöntjük a hideg szirupot, állni hagyjuk utána fél órát.
("levecses" süti lesz)
Többször sütöttem már, mandulával is ajánlják, de diósan is remek.
Együtt a ropogós rétestészta részletek, és a diós márc...laktató!
:)
Jó étvágyat hozzá!