Szia Vendég! (5784 Ádár II 19)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Diblas de Purim (spanyol recept)
Tejes étel, Purim
Édességek, Ünnepi ételek
Beküldte: Pontocso [10372]

Hozzávalók: 2 csomag réteslap
15 dkg margarin
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
2 kávéskanál őrölt fahéj
25dkg porcukor
4 dl víz
1 evőkanál citromlé

Öntet:

Porcukrot vízzel és citromlével nagy lángon 10-15 percig forraljuk. Sűrűsödik. Félretenni.

Egy tálban a töltelékhez összekeverjük a diót, 20 dkg porcukrot, és fahéjat.

Magas peremű tepsit (32*20 cm ha van otthon) kikenünk margarinnal. Belefektetünk 4 réteslapot félbehajtva, kis peremet is hajtogatva.

Bekenjük olvasztott margarinnal (5 dkg), majd rá a töltelék, és beborítjuk a többi réteslappal.

A tetejét is bekenjük olvasztott margarinnal (5 dkg)

Előmelegített sütő.

Közepes hőfok...170 C kb.

15 percig sütni.

Kihúzni óvatosan és éles késsel bevagdosni (mintha szeletelnénk)

A maradék margarint (10 dkg) felolvasztva ráönteni egyenletesen.

10-15 perc még, és aranybarna lesz.

Kész. Sütőből kihúzva a forró sütire ráöntjük a hideg szirupot, állni hagyjuk utána fél órát.

("levecses" süti lesz)

Többször sütöttem már, mandulával is ajánlják, de diósan is remek.

Együtt a ropogós rétestészta részletek, és a diós márc...laktató!

:)

Jó étvágyat hozzá!



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés
# Izrael 70 magyar

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7471 nő | 6725 férfi

Legutóbb regisztrált:
White [21139]


Jelenleg 9 vendég és 1 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu