|
|
Mokkacsiga Parve (semleges) étel
|
Édességek
|
Beküldte: Csabi [396]
|
Hozzávalók: Kb. 35 darabhoz: -18+7 dkg kristálycukor -4 tojásfehérje -1 csipet só 2 ek instant kávépor
A krémhez: -5 dkg ét-tortabevonó - ½ dl tejszín -3 dkg vaj -1 kk finomra őrölt kávé -1 késhegynyi fahéj -2 ek rum vagy ½-ed fiola rumaroma |
Habcsókmasszát a legjobb úgynevezett meleg módszerrel készíteni. A 18 dkg kristálycukrot két evőkanál vízzel forrósítsa fel addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
Kezdje el felverni a tojásfehérjét sóval, és apránként adja hozzá a maradék 7 dkg cukrot, majd verje kemény habbá. Ezután folyamatosan tovább verve vékony sugárban öntse hozzá a cukorszirupot. Verje egész addig a habot, amíg kemény, fényes masszát nem kap. Az instant kávét oldja fel 2 ek hideg vízben, majd dolgozza bele a habba. Kb. 1 cm átmérőjű, sima csőrrel ellátott nyomózsákból nyomjon egyforma nagyságú halmokat a sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
100 C-ra felmelegített sütőben süsse egy órán egy órán keresztül, majd kitámasztott sütőajtónál kikapcsolt sütőben további 2-3 órán át hagyja szikkadni.
A krémhez aprítsa fel a csokoládét, és olvassa össze meleg vízfürdőben a tejszínnel és a vajjal. Adja hozzá a darált kávét, a rumot és a fahéjat. Keverje össze, majd tegye 2 órára hideg helyre.
A megszikkadt habcsókot szedje le a sütőpapírról, aljukat vékonyan kenje meg a krémmel, és kettesével ragassza őket össze. Hűvös száraz helyen sokáig eláll, de ne tegye hűtőszekrénybe.
Változat:
A habcsókmasszából formáljon kisujjnyi vastag, 4-5 cm hosszú rudakat. A fent leírt módon süsse meg és szárítsa ki őket. Kettesével ragassza össze őket a krémmel, majd a végüket mártsa olvasztott tortabevonóba.
A krémet 5 dkg finomra darált dióval vagy mogyoróval is dúsíthatja, de a csokoládé felét is helyettesítheti mogyorókrémmel. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6733 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 15 vendég és 1 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|