|
Krumlis levesbevaló Parve (semleges) étel, Pészáh
|
Tésztafélék, Ünnepi ételek
|
Beküldte: kkoves [9876]
|
Hozzávalók: 6 tojás
1 csésze víz (2,5 dl)
22 dkg burgonyaliszt
2 ek. olaj sütéshez
só, bors ízlés szerint |
Ha a maceszgombóc után kis változatosságra vágysz, akkor próbáld ki ezt. Már csak azért is, mert előre elkészíthető és fagyasztható.
A tojásokat, sót, borsot ½ csésze vízzel kézi habverővel felverjük. Hozzáadjuk és csomómentesen elkeverjük a burgonyalisztet, ha szükséges, annyi vizet adagolunk még, hogy palacsinta sűrűségű legyen. ½ órát pihentetjük és kis serpenyőben forró olajban palacsintácskákat sütünk belőle.
Amikor kihűltek, akkor feltekerve egyenként keskeny szeletekre vágjuk.
Ha Pészahra előre készítjük , akkor dobozba szórva mélyhűtjük és a felhasználás napján reggel kivesszük szobahőmérsékletre . Forró levest ráöntve tálaljuk. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7486 nő | 6740 férfiLegutóbb regisztrált: evil123 [21192]
Jelenleg 4 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|