Szia Vendég! (5784 Niszán 12)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Spenót ropogós (Szefárd recept alapján)
Tejes étel, Pészáh
Húspótlók, Ünnepi ételek
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: Kb. 16 gombóchoz:

3 evőkanál olaj

1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma

90 dkg aprított, vagy fagyasztott, leszűrt spenót

2,5 dl maceszliszt

3 nagy tojás kézzel felverve

só, 2 gerezd áttört/apróra vágott fokhagyma,tarka/fekete bors ízlés szerint

½ citrom leve,

¼ kávéskanál szerecsendió,

1 csésze reszelt sajt (opcionális, enélkül parve)

Kevés olajon kis sóval üvegesre pároljuk a hagymát, majd levesszük a tűzről.

Hozzáadjuk a spenótot, a maceszlisztet, a tojásokat és a fűszereket a sajttal, ha sajtos változatot készítünk. Legalább ½ órát állni hagyjuk.

Serpenyőben ujjnyi magasan olajat melegítünk.

A masszából kb 7-8 cm. átmérőjű korongokat formázunk két tenyér között, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük ki és melegen tálaljuk.

Hasábburgonyával finom főétel.

Ha sajt nélkül készül, akkor húsétel mellé is kiváló kísérő a vegyes köretben.



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés
# Izrael 70 magyar

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7476 nő | 6727 férfi

Legutóbb regisztrált:
Judit-igen [21149]


Jelenleg 23 vendég és 4 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu