|
Spenót ropogós (Szefárd recept alapján) Tejes étel, Pészáh
|
Húspótlók, Ünnepi ételek
|
Beküldte: kkoves [9876]
|
Hozzávalók: Kb. 16 gombóchoz:
3 evőkanál olaj
1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
90 dkg aprított, vagy fagyasztott, leszűrt spenót
2,5 dl maceszliszt
3 nagy tojás kézzel felverve
só, 2 gerezd áttört/apróra vágott fokhagyma,tarka/fekete bors ízlés szerint
½ citrom leve,
¼ kávéskanál szerecsendió,
1 csésze reszelt sajt (opcionális, enélkül parve) |
Kevés olajon kis sóval üvegesre pároljuk a hagymát, majd levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk a spenótot, a maceszlisztet, a tojásokat és a fűszereket a sajttal, ha sajtos változatot készítünk. Legalább ½ órát állni hagyjuk.
Serpenyőben ujjnyi magasan olajat melegítünk.
A masszából kb 7-8 cm. átmérőjű korongokat formázunk két tenyér között, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük ki és melegen tálaljuk.
Hasábburgonyával finom főétel.
Ha sajt nélkül készül, akkor húsétel mellé is kiváló kísérő a vegyes köretben. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7489 nő | 6741 férfiLegutóbb regisztrált: Mirjan56 [21200]
Jelenleg 5 vendég és 4 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|