Szia Vendég! (5778 Chesván 2)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Izraeli sajtos fokhagymás pogácsa
Tejes étel
Tésztafélék
Beküldte: László Edit

Hozzávalók: Hozzávalók (kb. 20 pogácsához)

• 100 g puha vaj
• 125 g 9%-os sajt
• 1 kocka (250 g) reszelt parmezán (vagy más kemény) sajt
• 1 pohár (200 ml) tejföl
• 2 pohár liszt (280 g)
• 1 nagy tojás
• 1/4 kiskanál őrölt fekete bors
• 7 gerezd hámozott és zúzott fokhagyma
• még egy tojás (a kalácsok tetejére)
• 3 evőkanál szezámmag

Elkészítés

1. Belehelyezzük az összes tésztához valót (a szezámmagot és plusz tojást leszámítva mindent) egy tálba, és kanállal addig keverjük, míg homogén keveréket nem kapunk. Egy óráig a hűtőben tároljuk.

2. Előmelegítjük a sütőt (200 fok) és pergamennel kibéleljük a tepsit.

3. A hideg tésztapépből szilva nagyságú köröket készítünk, belehelyezzük a serpenyőbe, aztán kicsit lelapítjuk őket.

4. Egy felvert tojással megkenjük a kis lepényeket és a tetejüket megszórjuk szezámmaggal. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg aranyló pogácsákat kapunk. A sütés alatt a pogácsák kevés folyadékot engednek ki, ami normális dolog, nem kell megijedni.

5. Melegen szolgáljuk fel.





[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló


Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7140 nő | 6461 férfi

Legutóbb regisztrált:
KatzDavid [20163]


Jelenleg 21 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2012. JMPoint.hu