 |
 |
Izraeli sajtos fokhagymás pogácsa Tejes étel
|
Tésztafélék
|
Beküldte: László Edit
|
Hozzávalók: Hozzávalók (kb. 20 pogácsához)
• 100 g puha vaj • 125 g 9%-os sajt • 1 kocka (250 g) reszelt parmezán (vagy más kemény) sajt • 1 pohár (200 ml) tejföl • 2 pohár liszt (280 g) • 1 nagy tojás • 1/4 kiskanál őrölt fekete bors • 7 gerezd hámozott és zúzott fokhagyma • még egy tojás (a kalácsok tetejére) • 3 evőkanál szezámmag |
Elkészítés
1. Belehelyezzük az összes tésztához valót (a szezámmagot és plusz tojást leszámítva mindent) egy tálba, és kanállal addig keverjük, míg homogén keveréket nem kapunk. Egy óráig a hűtőben tároljuk.
2. Előmelegítjük a sütőt (200 fok) és pergamennel kibéleljük a tepsit.
3. A hideg tésztapépből szilva nagyságú köröket készítünk, belehelyezzük a serpenyőbe, aztán kicsit lelapítjuk őket.
4. Egy felvert tojással megkenjük a kis lepényeket és a tetejüket megszórjuk szezámmaggal. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg aranyló pogácsákat kapunk. A sütés alatt a pogácsák kevés folyadékot engednek ki, ami normális dolog, nem kell megijedni.
5. Melegen szolgáljuk fel.
|
[ Vissza ]
|
|
|
|  |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7499 nő | 6739 férfiLegutóbb regisztrált: Bridzs52 [21216]
Jelenleg 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|