Tuna saláta Parve (semleges) étel, Szombat
|
Előételek, Ünnepi ételek
|
Beküldte: ivansef [16262]
|
Hozzávalók: 4személyre: - 1 doboz tuna,vegetás lében, - 2 db keményre fött tojás, - 1-2 db kisebb csemegeuborka, - 1 szál újhagyma, - 2-3 evőkanál majonéz, - izlés szerint-só,mustár,fehérbors, citromlé. |
A tonhalat lecsurgatjuk a levétől, villával nagyjából összetörjük. Hozzá tesszük az apró kockára vágott uborkát, keménytojást, finomra vágott hagymát, és hozzá a majonézzel óvatosan, lazán összekeverjük. Azután izlésünk szerint ízesítjük. Frissen is ehető, de hütőbe téve egy fél órára, kitünő reggeli vagy vacsora. Aki szereti, tehet rá 1-2 karika hegyes erős zöldpaprikát is. Hétköznap is egészséges, de szombatra, előrekészítve, kitűnő ajánlat. |
[ Vissza ]
|
|
|