|
|
Fahéjas fánk Tejes étel, Hanuka
|
Édességek, Ünnepi ételek
|
Beküldte: Nyuszika [397]
|
Hozzávalók: 30-35 mini fánkhoz: 25 dkg fehér liszt (pl. tönköly liszt) 4 tojás 7,5 dkg puha vaj csipet só 1 ek porcukor (pl. fehér nádcukor) 2 kk őrölt fahéj 1 zacskó száraz élesztő víz olaj a sütéshez |
A lisztet keverjük össze az élesztővel.
A tojásokat verjük fel, akár egy rántottát, majd adjuk hozzá a fahéjat, cukrot, sót.
A puha vajat is keverjük a tojásos masszába.
Majd keverjük fakanál segítségével a lisztet a tojásos keverékbe.
Ha jól veszi fel a liszt a nedvességet, akkor egy hagyományos, rugalmas kelt tészta alapot kell, hogy kapjunk.
Ha morzsalékos marad, akkor hideg vízzel (evőkanalankénti mennyiséggel) lazítsuk a tésztát.
Dagasszuk ki, majd lefedve kelesszük a kétszeresére.
Ha ezzel megvagyunk, vékonyan lisztezett felületen nyújtsuk 1 cm vastagságúra a tésztát, és egy 4 cm átmérőjű pohárral, vagy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.
Bő zsiradékban minden oldalukat süssük 1-2 percig arany barnára.
TIPP: Fahéjas porcukorral, és lekvárral kínáljuk. Legjobb frissen fogyasztva.
Forrás: www.ritakonyhaja.hu |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6735 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 13 vendég és 3 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|