Szia Vendég! (5784 Ádár II 19)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Fahéjas fánk
Tejes étel, Hanuka
Édességek, Ünnepi ételek
Beküldte: Nyuszika [397]

Hozzávalók:
30-35 mini fánkhoz:
25 dkg fehér liszt (pl. tönköly liszt)
4 tojás
7,5 dkg puha vaj
csipet só
1 ek porcukor (pl. fehér nádcukor)
2 kk őrölt fahéj
1 zacskó száraz élesztő
víz
olaj a sütéshez

Fahéjas mini fánkA lisztet keverjük össze az élesztővel.

A tojásokat verjük fel, akár egy rántottát, majd adjuk hozzá a fahéjat, cukrot, sót.

A puha vajat is keverjük a tojásos masszába.

Majd keverjük fakanál segítségével a lisztet a tojásos keverékbe.

Ha jól veszi fel a liszt a nedvességet, akkor egy hagyományos, rugalmas kelt tészta alapot kell, hogy kapjunk.

Ha morzsalékos marad, akkor hideg vízzel (evőkanalankénti mennyiséggel) lazítsuk a tésztát.

Dagasszuk ki, majd lefedve kelesszük a kétszeresére.

Ha ezzel megvagyunk, vékonyan lisztezett felületen nyújtsuk 1 cm vastagságúra a tésztát, és egy 4 cm átmérőjű pohárral, vagy pogácsaszaggatóval szaggassuk ki.

Bő zsiradékban minden oldalukat süssük 1-2 percig arany barnára.

TIPP: Fahéjas porcukorral, és lekvárral kínáljuk. Legjobb frissen fogyasztva.

Forrás: www.ritakonyhaja.hu



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7471 nő | 6725 férfi

Legutóbb regisztrált:
White [21139]


Jelenleg 19 vendég és 6 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu