|
|
Amerikai fánk-donuts Tejes étel, Hanuka
|
Édességek, Ünnepi ételek
|
Beküldte: Nyuszika [397]
|
Hozzávalók: 1+2 dl tej 2 dkg élesztő 1+2,5 evőkanál cukor 0,25 teáskanál só 0,25 teáskanál őrölt szerecsendió 0,25 teáskanál fahéj 1 tojás 4 dkg vaj 27, 5 dkg liszt sütéshez olaj |
Az 1dl enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az élesztős tejbe tesszük a maradék tejet, cukrot és a többi hozzávalót, majd összegyúrjuk. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük. A tésztából 12 gombócot készítünk, amit 10 percig tovább kelesztünk. Sütés előtt a gombócok közepébe lisztes ujjal lukat fúrunk, amit köröző mozdulatokkal kitágítunk, míg a donuts-okra jellemző formát megkapjuk. (Szaggatni is lehet: az ujjnyi vastagra nyújtott tésztából egy 10 és 3 cm átmérőjű kiszúró segítségével.) Forró olajban 2 perc alatt, mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Belehempergethetjük fahéjas cukorba, vagy tehetünk rá citrom illetve csoki mázat.
Citrom máz: 15 dkg porcukrot 3 evőkanál citromlével kikeverjük, a fánkra kenjük, majd hagyjuk megszáradni.
Csoki máz: 15 dkg csokit összevágunk, 4 evőkanál vízzel és 7, 5 dkg porcukorral állandóan kevergetve megolvasztjuk. Picit hűlni hagyjuk a mázat és ebbe mártjuk a fánkokat. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6735 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 14 vendég és 4 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|