Szia Vendég! (5784 Ádár II 19)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Teljes kiőrlésű sütőtökös fánk
Parve (semleges) étel, Hanuka
Édességek, Ünnepi ételek
Beküldte: Nyuszika [397]

Hozzávalók:
5 dl teljes kiőrlésű liszt
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
0,5 teáskanál őrölt gyömbér
0,25 teáskanál őrölt szegfűszeg
0,25 teáskanál őrölt szerecsendió
vanília ízlés szerint (1 rúd belseje vagy aroma)
1 teáskanál só
1,25 dl cukor
4 evőkanál margarin
1,25 dl tökpüré de akár 2 dl is
2 egész tojás
2 sárgája
0,8 dl rizstej
olaj a sütéshez

A lisztel elkeverjük a sütőporokat és a fűszereket. A margarint elkeverjük a cukorral, utána a tojásokkal, majd a sütőtökkel és a rizstejjel. Ezt a masszát belekeverjük a lisztes keverékbe. A kapott ragacsos, sűrű masszát 3 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt lisztezett felületen másfél centi vastagra nyújtjuk, nagy vizespohárral szúrjuk ki, a belsejét kisebb átmérőjű pogácsaszaggatóval. Forró olajban 1-2 perc alatt megsül.

A tökös fánk jóval sötétebb színű és porhanyósabb!

Forrás: www.ritakonyhaja.hu



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés
# Izrael 70 magyar

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7471 nő | 6725 férfi

Legutóbb regisztrált:
White [21139]


Jelenleg 13 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu