|
Kőttes fánk Parve (semleges) étel, Hanuka
|
Édességek, Ünnepi ételek
|
Beküldte: Nyuszika [397]
|
Hozzávalók: 1 dl víz 2 dkg élesztő 1 evőkanál cukor 1 kg liszt 1 egész tojás 3 tojás sárgája 1 kávéskanál só 3,5 evőkanál cukor 3 dl langyos víz 1 dl bor 6 dkg meleg margarin (vagy zsír) olaj a sütéshez |
A cukros langyos vízben megfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a megkelesztett élesztőt, a tojást és a sárgákat, sót, a langyos vizet és bort. Finom tésztát dagasztunk, hozzáadjuk a forró zsiradékot és tovább dagasztunk. Kelni hagyjuk (45-60 percig). A kelt tésztát gyúródeszkára téve ujjnyi vastagra nyújtjuk, vizespohárral köröket szaggatunk. Néhány percig tovább kelesztjük.
Készíthetjü töltve is: két kiszaggatott korong közé dzsemet tesszük, a szélét ujjainkkal könnyedén körbenyomkodjuk, majd konyharuhával letakarva tovább kelesztjük és így sütjük ki.
Forró zsírban lefedve sütjük, majd megfordítás után fedő nélkül.
Tálaláskor porcukorral meghintjük. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6735 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 13 vendég és 3 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|