|
Hozzávalók: - kb másfél liter tej - a citrom reszelt héja - vaniliáscukor - vaj, kb 10 dkg - búzadara kb 15 dkg - zsemlemorzsa 20 dkg - egy zacskó főzés nélkül készithető vanilia puding - cukor izlés szerint |
A tejet megaltatom a savó egyrészét/nem mindet/ leszűröm a megmaradt savós-aludttejet felforralom. Amikor forr állandó keverés közbe beleteszem a búzadarát és a reszelt citromhéjat,meg vaniliás cukrot. Sűrű pépnek kell lennie!Félrerakom kihűlni. A vajon megpiritom a zsmelemorzsát aranysárgára-hagyom kihülni.
A főzés nélkül készithető vailiapudingot/kicsi kevesebb tejjel mint irva van/csomomentesre keverem. Amikor kihült az aludttejes tejbegriz.gombócókat formálok belőle/ezért kell sűsűnek lennie/s ezeket a vajas piritott morzsában meghempergetem.Tálaláláskor vaniliaöntetettel leőntöm.Senki nem veszi észre hogy nem túróból készült,nem keényedik meg másnapra/ha véletlenségből maradna belőle!/Könnyebben emszthető mint az eredeti!!!! |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6733 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 14 vendég és 1 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|