|
|
Hozzávalók: a tésztához: szokásos módon piskótát készitünk. de lehet kevert tésztából is! 6 db tojás 12 dkg liszt 12 dkg cukor 2 evőkanál kakaó ami sötét/nem cukrozott! icipici sütőpor 25 dkg cukor/a karamellhez/ 30dkg túró |
a tojásfehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük/keményebb a hab ha a tojás hideg és ha egy evőkanál hidegvizet teszünk hozzá felverés előtt!/ehhez állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk a sárgáját és együtt habbá verjük.
A lisztet és a kakaót,valamint a picike sütőport elkeverjük,hogy nagyjából egyforma szinű legyen.
Óvatosan hozáadjuk a tojáshabhoz/egyik kezünkkel lassan forgassuk a tálat a habverőt lenyomva a tál aljára folyamatosan és óvatosan kintről befelé forgassuk,igy elkerülhető,hogy "összetörjön"a hab.Előmelegitett forró sütőbe teszük a bélelt formát,vagy lábast amibe a masszát beleöntjük.Tiz percig ne nyissuk ki és ekkor is csak tegyük a sütőt alacsonyabb fokozatra.Huszonötpercután forditsuk meg a tepsit.Negyven perc mulva fekjezzük be a sütést,de ne vegyük rögtön ki!Akkor jó ha egy tűt a közepébe szurunk és nem ragad rá a piskóta.
A 25 dkg cukorból égetettcukrott készitünk/folyamatosan keverve addig ameddig arasárga nem lesz.Ezután nagyon ovatosan mert kicsap a gőz egy evőkanál vizzel fél percig forraljuk/igy ha kihül akkor is lehet dolgozni vele!
Áttört túróhoz hozzáadjuk a hideg.folyékony karamellát és megtöltjük a piskótát.
Ma próbáltam ki!Fantasztikus izkavalkád és különleges!!Örülnék a visszajelzésnek. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6733 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 5 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|