Tésztához 1 evőkanál cukor ½ dl tej ½ dl tejszín 2 db tojás 3-4 evőkanál liszt csipet só reszelt citromhéj
Alma töltelék 3 db közepes alma 1 cs. vaníliás cukor 1 késhegynyi őrölt fahéj kevés porcukor
1. A tésztához valókat a tojásfehérjék kivételével masszává keverjük.
2. A 2 tojás fehérjét habbá verjük és a kikevert masszát a habverővel 1-es fokozaton hozzáelegyítjük.
3. Olajjal kikent közepes méretű , kerek, kicsit előmelegített jénai tálba a tészta egyik felét beleöntjük, és a hámozott, kimagozott, karikára vágott almákat több sorban ráfektetjük fahéjas, vaníliás cukorral soronként meghintve.
4. 2-3 percig mint egy palacsintát a tészta megkötéséig a főzőlapon hevítjük.
5. A tetejére öntjük a tészta másik felét és 180 fokos sütőben sütjük, amíg a teteje megpirul (kb. 30 perc)
Egyszerű porcukorral is szórhatjuk, de vaníliaöntettel is finom. Cikkelyekre vágva tálaljuk.