|
|
Hozzávalók: 21 dkg liszt, 14 dkg margarin, 17 dkg reszelt sajt, 2 dkg élesztő, só, 1 db tojás, 1 evőkanál tejföl. |
A leírás hosszú, a készítés gyors:
a lisztet 7 dkg reszelt sajttal, az élesztővel és sóval elmorzsoljuk. A szobahőmérsékletű margarinnal és egy evőkanál tejföllel összegyúrjuk egy öblös tálban és néhány órára fóliában hűvösre tesszük pihenni (fridzsider).
A hűvös tésztát két részre osztjuk és egy-egy részt lisztezett deszkán kinyújtunk kb. 3 mm vastagra és egy tepsi hátára fektetjük. A tetejét felvert tojással megkenjük és egy lapra 5 dkg reszelt sajtot szórunk. Derelyevágóval kb. 3×3 cm négyzeteket vágunk belé és betesszük a sütőbe.
Kb. 20 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Ha a teteje zsemleszínű, akkor kivesszük és a bevágások mentén még melegen széttörjük.
Készíthetjük sajtos rúdként: a lapot kb. ½ cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk sajttal. Meleg késpengével 1 cm vastag és 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk, majd a rudakat 2 cm távolságra egymástól elhelyezzük a tepsiben.
Kb. 20 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben amíg a teteje zsemleszínű lesz.
Általában dupla adagot érdemes sütni |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6735 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 14 vendég és 4 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|