|
|
Hozzávalók: olívaolaj 1 db apróra vágott hagyma 20 dkg quinoa 20 dkg zöldbab (tisztítva, félbe vágva vagy harmadolva) 1 padlizsán 2 paradicsom (kockára vágva) 1 csomag mentalevél 1 kisebb zöld erős paprika (apróra vágva) só őrölt római kömény |
Vegetáriánus recept Izraelbő
Húsevők figyelmébe is! Különleges köretajánlat!
Padlizsános-zöldbabos quinoa
Előzetesen rövid bevezetés: mi is az a quinoa?
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, a köleshez hasonló méretű fehér magocska. Magas tápértékű, dús fehérjeforrás (14%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthető. Gyorsan megfőzhető, kellemesen semleges ízének és állagának köszönhetően készíthetjük köretnek vagy főételnek is. Receptjeinket érdekesebbé és főleg egészségesebbé tehetjük, ha rizs helyett quinoát használunk. Jó étvágyat!
A hagymát kevés olívaolajban átlátszóra pirítjuk, majd hozzáadjuk a quinoát, összekeverjük a hagymával, majd hozzáadunk 1, 5 csésze (1 csésze = 2,5 dl) vizet és kevés sót.
Fedővel letakarjuk és kb.28 percig főzzük tovább, amíg a quinoa puha lesz, és beszívja az összes vizet. Ezután 2-3 percig sós vízben forraljuk a zöldbabot, majd leszűrjük és csapvízben lemossuk (aki jobban kedveli, puhára is főzheti a zöldbabot, ez ízlés kérdése). A padlizsánt felszeleteljük, besózzuk, majd mikor "izzadni" kezd, lemossuk, kisebb kockákra vágjuk, és az előmelegített olívaolajban minden oldalát megpirítjuk.
A quinoát mély edényben finom mozdulatokkal összekeverjük a zöldbabbal, a padlizsánnal, a paradicsommal, a mentalevéllel és az erős paprikával. Sóval és kevés őrölt római köménnyel fűszerezzük. Hozzáadunk egy kevés olivaolajat, és kedvünk szerint melegen vagy hidegen tálaljuk. Jó étvágyat! |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6733 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 15 vendég és 6 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|