|
|
Hozzávalók: 1/4 kg lencse 1 sárgarépa 1 fehérrépa 2 csapott ek liszt 2 nagy gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem citromlé olaj kakukkfű borsikafű majoránna pirospaprika só bors |
Lencseleves kakukkfűvel
Lencselevest nagyon szeretjük, gyakran főzök. Hétvégén kóser vendégünk volt, ezért kolbász nélkül készült, de a kakukkfű és borsikafű sosem maradhat el. A kóserságnak vannak fokozatai, van, aki szigorúan betartja, és soha sehol nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy tréflit egyen. Pl. Hanuka bálon a Gundelben, vagy akár saját édesanyjánál, a máshonnan rendelt kósert egyszer használatos műanyag evőeszközzel kanalazzák. Mások otthon betartják, de idegenben megengedőbbek; Vega lecsúszhat, de a nem kóser hústól tartózkodnak. Van, aki otthonába beenged futár hozta pizzát, de csak a papírdobozból, kézzel nyúlnak hozzá. Szerencsére az eltréflizett evőeszközre is van megoldás - mint minden eshetőségre a zsidó vallásban : - bizonyos időre földbe kell dugni.
Előző este hideg vízbe beáztatom a lencsét. Másnap leöntöm a vizet és leöblítem. Olajat forrósítok egy lábasban, lisztet szórok rá, kevergetem, míg egy kis színt kap, majd mehet rá a lencse, és felöntöm vízzel. A répát félbe és karikákra vágom, fokhagymát áttöröm, és a fűszerekkel együtt a leveshez adom. Az előzőleg beáztatott lencse hamar megpuhul, forrástól számítva elég neki fél óra. Bot mixerrel lazán átturmixolom, hogy kissé besűrűsödjön, de ne legyen belőle krémleves. Leveszem a tűzről, citromlevet belefacsarom, és hozzáadom az apróra vágott petrezselymet. Joghurttal és frissen őrölt chili pehellyel tálalom. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6733 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 5 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|