|
|
Travados (szefárd spanyol recept) Parve (semleges) étel, Purim
|
Édességek, Ünnepi ételek
|
Beküldte: Pontocso [10372]
|
Hozzávalók: 20 darabhoz:
Töltelék: 120 ml (fél csésze) dióbél 50 g (negyed csésze) cukor 1 tojás 1 csipet fahéj
Tészta: 120 ml (fél csésze) olaj 60 (negyed csésze) víz liszt csipet szódabikarbóna
Szirup: 120 ml (fél csésze) méz 120 ml (fél csésze) cukor 120 ml (fél csésze) víz 1 evőkanál citromlé |
A töltelékhez mindent összekeverni (a dió nem porszerű, annál darabosabb). Hűvösre tenni.
Tészta (előmelegített sütő 180 C fokra) A vizet, olajat, cukrot összekeverni jól. A lisztet apránként (a szódab.val) amennyit felvesz, a lényeg, hogy finom felületű legyen, jól összeálljon. Fakanállal jobb, mint kézzel...lisztezett deszkán kinyújtani 2-3 mm-esre. Egy pohár szájával, vagy formával kör alakúra szaggatni, 5-6 cm átmérőjű.
Kávéskanálnyi töltelékkel tölteni, összehajtani félbe.
kb. 30 perc sütés, míg aranyszínű lesz.
Kihül.
Szirup:
Felforralni a mézet, cukrot, vizet és a citromlét, míg a cukor feloldódik teljesen. BELEDOBNI 2, 3 db. sütit a forró szirupba és pár percet (max.3) benne hagyni. Kivenni lukas kanállal és tányérra tenni.
Kihülni hagyni.
Hűvös helyen, jól záródó dobozban tárolni.
(nem hűtőben)
Erősebb változat:
-karamellel megcsíkozni a tetejét még ezen felül
-dió helyett mandula, mogyoró
|
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6735 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 18 vendég és 1 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|