 |
 |
Hozzávalók: 1 kg. szeletelhető darab marha lapocka, vagy vegyesen fele marha, fele pulykamell 1 db kb. 20 cm hosszú sárgarépa 1 db hasonló méretű fehérrépa 2 db babérlevél 1 nagy fej meghámozott vöröshagyma egész feketebors mustár kristálycukor liszt sárgabarack lekvár Két evőkanál 10% ecet |
1. pácolás
Előző nap ½ liter vizet az ecettel, 12-15 szem borssal, babérlevéllel, zöldségekkel és a vöröshagymával ízlés szerint sózva (kicsit sósabb legyen, mint amit véglegesen szeretnénk) felforralunk és az előzőleg késsel megszurkált húsra forrón ráöntjük. Ha kihült, akkor letakarva a hűtőbe tesszük.
2. főzés
Másnap kuktában az egészet a forrástól 50 percig főzzük .
A kuktából kivett húst egy tálba tesszük. A zöldségeket a hagymával megturmixoljuk és legalább két evőkanál mustárral és két csapott evőkanál kristálycukorral , ugyanennyi lekvárral, egy kissé púpozott evőkanál liszttel és kis sóval összekeverjük. Egy lábosban , amiben majd a hússzeletekkel együtt elfér, a páclét felforraljuk és az ízesített zöldség krémet hozzáadjuk és símára keverjük.
Újraforráskor megkóstoljuk és ha szükséges, továbbízesítjük. (Só, mustár, lekvár jön szóba.) A húst felszeleteljük, a szeleteket óvatosan belehelyezzük a szaftba és továbbforraljuk kb. 20 percig lassú tűzön. Figyelem! Ezalatt időnként megrázzuk a lábast, nehogy leragadjon a hús.
Zsemlegombóccal, vagy egyéb tésztával tálalható.
Ha pácolásra nem volt idő, akkor a két lépést összevonhatjuk és bedobhatjuk egyenesen a kuktába a kellékeket |
[ Vissza ]
|
|
|
|  |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7499 nő | 6739 férfiLegutóbb regisztrált: Bridzs52 [21216]
Jelenleg 9 vendég és 0 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|