|
|
Töltött libanyak a la Nagyi Húsos étel
|
Levesek
|
Beküldte: kkoves [9876]
|
Hozzávalók: 4 személyre:
Egy nagyobb bőrös libanyak 3-4 sárgarépa, 1-2 fehérrépa 1 kis fej zeller kis kelkáposzta 1/2 karalábé egész feketebors 2 db. közepes vöröshagyma 3 db. zsemle 1 db. tojás 2 gerezd fokhagyma 1 csomag petrezselyem kis édes-nemes paprika kevés olaj, só. |
A libanyakról egészben lehúzzuk a bőrt. A nyakból és a zöldségből, egy vöröshagymával és 1 gerezd fokhagymával, kb. 10 szem feketeborssal feltesszük a levest főni.
A zsemléket vízbe áztatjuk, és jól kicsavarjuk. Hozzáadjuk a kevés olajon megpárolt apróravágott vöröshagymát, beletörjük a gerezd fokhagymát és a felaprított petrezselymet. Ízlés szerint megsózzuk, egy késhegynyi pirospaprikát szórunk hozzá és végül a tojást beleütve egyenletesen összekeverjük.
A nyakbőr egyik végét fehér cérnával összekötjük, az így készített zsákba a tölteléket beletöltjük és a másik végét is összekötjük, majd a forrásban lévő levesbe helyezzük.
A levest kislángon főzzük ezután 1 órát fedő alatt. |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Regisztrált felhasználók: 7481 nő | 6733 férfiLegutóbb regisztrált: Akos [21175]
Jelenleg 7 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|