Szia Vendég! (5784 Niszán 16)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Citromos-almás zsemlekugli
Parve (semleges) étel, Szombat
Édességek, Ünnepi ételek
Beküldte: Csabi [396]

Hozzávalók: 3 száraz zsemle vagy 6 szelet kenyér
4 evőkanál libazsír vagy margarin
4 evőkanál cukor
4 tojás
1,5 kávéskanál fahéj
csipet só
1 lereszelt citromhéj
marék mazsola
2 golden alma
2,5 dl víz
2,5 dl maceszdara
1 dl búzadara
kevés olaj

A zsírt vagy margarint, 3 evőkanál cukrot és a négy tojás sárgáját fehéredésig keverjük. Beletesszük a fahéjat, sót, citromhéjat, mazsolát és a lehámozott és apróra vágott alma kockákat.

A száraz zsemlekockákat vízbe áztatjuk, a felesleget kinyomkodjuk majd a keverékhez tesszük. Hozzáadjuk a darákat, majd 10 percig pihentetjük. A tojásfehérjéket 1 kanál cukorral kemény habbá verjük. A habot két részletben óvatosan hozzákeverjük. Olajjal kikent tepsiben 50 percig sütjük, rácsra borítva hűtjük.



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés
# Izrael 70 magyar

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7476 nő | 6727 férfi

Legutóbb regisztrált:
Judit-igen [21149]


Jelenleg 16 vendég és 1 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu