|
Krótzip vagy káposztaleves, hús nélkül Parve (semleges) étel
|
Levesek
|
Beküldte: Nyuszika [397]
|
Hozzávalók: 1 kis fej káposzta 1 kávéskanál só 1 kis fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 2 evőkanál szitált liszt 1 liter víz |
A zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk.Az apróra vágott vöröshagymát beleforgatjuk és kicsit megpároljuk, a káposztát vékonyan szálasra vágjuk, éd vízben puhára főzzük. A káposzta főzőlevéből kevéskét kivéve a rántást simára keverjük, hozzáadjuk a káposztaleveshez. Összeforralva tálaljuk.
A káposztaleves savanyúkáposztából készülő variációját füstölt libával vagy marhával készítik.
Forrás: Herbst-Krausz Zorica: Régi zsidó ételek |
[ Vissza ]
|
|
|
| |
JMPoint Business Club ajánlatai
|
Jelenleg 16 vendég és 5 regisztrált felhasználó olvas bennünket.
Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt! |
|