Szia Vendég! (5784 Niszán 15)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Krótzip vagy káposztaleves, hús nélkül
Parve (semleges) étel
Levesek
Beküldte: Nyuszika [397]

Hozzávalók: 1 kis fej káposzta
1 kávéskanál só
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál szitált liszt
1 liter víz

A zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk.Az apróra vágott vöröshagymát beleforgatjuk és kicsit megpároljuk, a káposztát vékonyan szálasra vágjuk, éd vízben puhára főzzük. A káposzta főzőlevéből kevéskét kivéve a rántást simára keverjük, hozzáadjuk a káposztaleveshez. Összeforralva tálaljuk.

A káposztaleves savanyúkáposztából készülő variációját füstölt libával vagy marhával készítik.

Forrás: Herbst-Krausz Zorica: Régi zsidó ételek



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés
# Izrael 70 magyar

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7476 nő | 6727 férfi

Legutóbb regisztrált:
Judit-igen [21149]


Jelenleg 16 vendég és 5 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu