Szia Vendég! (5784 Niszán 16)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Gyümölcs leves
Tejes étel
Húsételek
Beküldte: mirjam2 [9865]

Hozzávalók: 50 dkg mélyhtött meggy, de bármilyen gyümölcsből jó
2 szelet citrom/héjastol/
5 szem szegfűszeg
kis darab egész fahéj
picike só
izlés szerint cukor
2 dl tejföl
2 evökanál liszt

A gyüölcs a tejföl és a liszt kivételével kb 1 liter vizben forraljuk a hozzávalókat a forrástol számitva legalább öt percig. Szürővel kiszedjük a szegfüszeget és az egész fahéjat/hátha valaki nem szereti/Mielőtt a tejfölös habarást beletesszük kicsi hideg vizet öntök hozzá,igy elkerülhető hogy a habarás csomos legyen.Én a habarásba a forro léből hozzáteszek és elkeverem hogy ne legyen nagy a hőkülömbözet!!Ha mégis csomos szürölapáttal szedjük le és állandóan keverjük forrásig. Ezt követően tegyük bele a mélyhütött meggyet JEGESEN!! Bármilyen gyümölcsből készülhet a mélyhűtött de ne engedjük fel hanem a forrroba tegyük igy nem lesz löttyedt.Ha eper vagy málna levest készitünk kb 1 dl szörpöt tegyünk bele és a gyümölcsöt ne fözzük semeddig hanem takarjuk le fedővel néhány percre.Én kajszibol,szilvábol és sárgadinnyéből is szoktam késziteni. A hőségben kitünő hűsitő..



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7476 nő | 6727 férfi

Legutóbb regisztrált:
Judit-igen [21149]


Jelenleg 12 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu