Szia Vendég! (5784 Ádár II 19)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Krumlis levesbevaló
Parve (semleges) étel, Pészáh
Tésztafélék, Ünnepi ételek
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: 6 tojás

1 csésze víz (2,5 dl)

22 dkg burgonyaliszt

2 ek. olaj sütéshez

só, bors ízlés szerint

Ha a maceszgombóc után kis változatosságra vágysz, akkor próbáld ki ezt. Már csak azért is, mert előre elkészíthető és fagyasztható.



A tojásokat, sót, borsot ½ csésze vízzel kézi habverővel felverjük. Hozzáadjuk és csomómentesen elkeverjük a burgonyalisztet, ha szükséges, annyi vizet adagolunk még, hogy palacsinta sűrűségű legyen. ½ órát pihentetjük és kis serpenyőben forró olajban palacsintácskákat sütünk belőle.

Amikor kihűltek, akkor feltekerve egyenként keskeny szeletekre vágjuk.

Ha Pészahra előre készítjük , akkor dobozba szórva mélyhűtjük és a felhasználás napján reggel kivesszük szobahőmérsékletre . Forró levest ráöntve tálaljuk.



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7471 nő | 6725 férfi

Legutóbb regisztrált:
White [21139]


Jelenleg 15 vendég és 1 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu