Szia Vendég! (5784 Ádár II 19)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Kőttes fánk
Parve (semleges) étel, Hanuka
Édességek, Ünnepi ételek
Beküldte: Nyuszika [397]

Hozzávalók:
1 dl víz
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1 kg liszt
1 egész tojás
3 tojás sárgája
1 kávéskanál só
3,5 evőkanál cukor
3 dl langyos víz
1 dl bor
6 dkg meleg margarin (vagy zsír)
olaj a sütéshez

Köttes fánkA cukros langyos vízben megfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a megkelesztett élesztőt, a tojást és a sárgákat, sót, a langyos vizet és bort. Finom tésztát dagasztunk, hozzáadjuk a forró zsiradékot és tovább dagasztunk. Kelni hagyjuk (45-60 percig). A kelt tésztát gyúródeszkára téve ujjnyi vastagra nyújtjuk, vizespohárral köröket szaggatunk. Néhány percig tovább kelesztjük.

Készíthetjü töltve is: két kiszaggatott korong közé dzsemet tesszük, a szélét ujjainkkal könnyedén körbenyomkodjuk, majd konyharuhával letakarva tovább kelesztjük és így sütjük ki.

Forró zsírban lefedve sütjük, majd megfordítás után fedő nélkül.

Tálaláskor porcukorral meghintjük.



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés
# Izrael 70 magyar

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7471 nő | 6725 férfi

Legutóbb regisztrált:
White [21139]


Jelenleg 17 vendég és 5 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu