Szia Vendég! (5784 Niszán 11)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Travados (szefárd spanyol recept)
Parve (semleges) étel, Purim
Édességek, Ünnepi ételek
Beküldte: Pontocso [10372]

Hozzávalók: 20 darabhoz:

Töltelék:
120 ml (fél csésze) dióbél
50 g (negyed csésze) cukor
1 tojás
1 csipet fahéj


Tészta:
120 ml (fél csésze) olaj
60 (negyed csésze) víz
liszt
csipet szódabikarbóna


Szirup:
120 ml (fél csésze) méz
120 ml (fél csésze) cukor
120 ml (fél csésze) víz
1 evőkanál citromlé

A töltelékhez mindent összekeverni (a dió nem porszerű, annál darabosabb). Hűvösre tenni.

Tészta (előmelegített sütő 180 C fokra) A vizet, olajat, cukrot összekeverni jól. A lisztet apránként (a szódab.val) amennyit felvesz, a lényeg, hogy finom felületű legyen, jól összeálljon. Fakanállal jobb, mint kézzel...lisztezett deszkán kinyújtani 2-3 mm-esre. Egy pohár szájával, vagy formával kör alakúra szaggatni, 5-6 cm átmérőjű.

Kávéskanálnyi töltelékkel tölteni, összehajtani félbe.

kb. 30 perc sütés, míg aranyszínű lesz.

Kihül.



Szirup:

Felforralni a mézet, cukrot, vizet és a citromlét, míg a cukor feloldódik teljesen. BELEDOBNI 2, 3 db. sütit a forró szirupba és pár percet (max.3) benne hagyni. Kivenni lukas kanállal és tányérra tenni.

Kihülni hagyni.

Hűvös helyen, jól záródó dobozban tárolni.

(nem hűtőben)



Erősebb változat:

-karamellel megcsíkozni a tetejét még ezen felül

-dió helyett mandula, mogyoró





[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés
# Izrael 70 magyar

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7476 nő | 6727 férfi

Legutóbb regisztrált:
Judit-igen [21149]


Jelenleg 16 vendég és 6 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu