Szia Vendég! (5784 Ádár II 19)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Vadas marha
Húsos étel
Húsételek
Beküldte: kkoves [9876]

Hozzávalók: 1 kg. szeletelhető darab marha lapocka, vagy vegyesen fele marha, fele pulykamell
1 db kb. 20 cm hosszú sárgarépa
1 db hasonló méretű fehérrépa
2 db babérlevél
1 nagy fej meghámozott vöröshagyma
egész feketebors
mustár
kristálycukor
liszt
sárgabarack lekvár
Két evőkanál 10% ecet

1. pácolás

Előző nap ½ liter vizet az ecettel, 12-15 szem borssal, babérlevéllel, zöldségekkel és a vöröshagymával ízlés szerint sózva (kicsit sósabb legyen, mint amit véglegesen szeretnénk) felforralunk és az előzőleg késsel megszurkált húsra forrón ráöntjük. Ha kihült, akkor letakarva a hűtőbe tesszük.

2. főzés

Másnap kuktában az egészet a forrástól 50 percig főzzük .

A kuktából kivett húst egy tálba tesszük. A zöldségeket a hagymával megturmixoljuk és legalább két evőkanál mustárral és két csapott evőkanál kristálycukorral , ugyanennyi lekvárral, egy kissé púpozott evőkanál liszttel és kis sóval összekeverjük. Egy lábosban , amiben majd a hússzeletekkel együtt elfér, a páclét felforraljuk és az ízesített zöldség krémet hozzáadjuk és símára keverjük.

Újraforráskor megkóstoljuk és ha szükséges, továbbízesítjük. (Só, mustár, lekvár jön szóba.) A húst felszeleteljük, a szeleteket óvatosan belehelyezzük a szaftba és továbbforraljuk kb. 20 percig lassú tűzön. Figyelem! Ezalatt időnként megrázzuk a lábast, nehogy leragadjon a hús.

Zsemlegombóccal, vagy egyéb tésztával tálalható.

Ha pácolásra nem volt idő, akkor a két lépést összevonhatjuk és bedobhatjuk egyenesen a kuktába a kellékeket



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7471 nő | 6725 férfi

Legutóbb regisztrált:
White [21139]


Jelenleg 21 vendég és 2 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu