Szia Vendég! (5784 Ádár II 19)
Előételek | Levesek | Húsételek | Halak | Köretek | Főzelékek | Mártások | Saláták
Egytálételek | Húspótlók | Tésztafélék | Édességek | Kompótok | Ünnepi ételek

Eszméletlen sütemény
Tejes étel
Édességek
Beküldte: Fekete Villam [696]

Hozzávalók: A tésztához
4 egész tojás
25 dk cukor
10 kanál víz
20 dk liszt
1 csomag sütőpor
5 dk dió
4 evőkanál kakaópor

A krémhez
5 evőkanál liszt
fél liter tej
1 kockamargarin
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

Tészta

A tojásokat kettéválasztjuk, de nem tetszőleges módon, hanem a sárgát a fehérjétől, majd a sárgákat a cukorral, a dió, a kakaópor és a víz hozzáadásával habosra keverjük. (Nem a mosogatószer habjához kell hasonlítania!). Ezután a lisztet a sütőporral elegyítjük, majd apránként az imént elkészített tojásos keverékhez szitáljuk és a tojások habját könnyedén hozzákeverjük. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, és közepes tűznél készre sütjük. (Ne várjuk, hogy aranysárga legyen, mivel van benne kakaó)



Krém

A lisztet csomómentesre elkeverjük a tejjel, majd lassú tűzön folytonos kevergetés mellett besamel mártást főzünk belőle. A sűrű mártást hagyjuk teljesen kihűlni, de nem árt néha megkevergetni, hogy ne bőrösödjön be. Mindeközben a hűtőből jó előre eltávolított és így kellően megpuhult margarint a cukorral és a vaníliás cukorral simára, habosra kikeverjük. A kihűlt besamellel alaposan összevegyítjük, majd a már szintén kihűlt tésztára kenjük, végül az egészet a hűtőbe suvasztjuk, hogy a kívánatos állagát elérje.

A csokimázhoz: 1 tábla (10 dkg) csokoládé. Az eredeti recept Szerencsi csokit írt, azt a sárga papírosat, de mivel olyat már nem lehet kapni, bármilyen hasonló jellegű megteszi, esetleg tortabevonó, 1 csomag vaj, 2-3 evőkanál kakaópor.

A hozzávalókat gőzfürdő fölé illesztjük (természetesen egy megfelelő méretű edényben), és addig hagyjuk ott (persze felügyelet mellett), míg egynemű egyveleget képeznek egymással. Ekkor jól irányzott mozdulattal a krém tetejére zuttyantjuk, megfelelő eszközzel egyenletesre elsimítjuk. A máz megszilárdulása után szeleteljük, kínáljuk.


Változat: A krém fellogisztikázása előtt a tésztát kirakjuk (lehetőleg) magozott meggybefőttel (művészi hajlamúak kedvenc festményük megjelenítésével is próbálkozhatnak), a krém tetejére a csokimáz helyett tortadarát hintünk.



[ Vissza ]



E-mail


Jelszó


Még nem vagy a felhasználónk?
Regisztrálj, ingyenes!

hirdetés

143

JMPoint Business Club ajánlatai

1090

Fotóalbum ajánló
Nincs kép az albumban:

Felhasználók
Regisztrált felhasználók:
7471 nő | 6725 férfi

Legutóbb regisztrált:
White [21139]


Jelenleg 20 vendég és 3 regisztrált felhasználó olvas bennünket.

Névtelen látogató vagy. Ingyenesen regisztrálhatsz itt!

Támogatás    Impresszum    Médiaajánlat    Adatvédelem    Kapcsolat
A hozzászólások a szerzőik tulajdona, minden más tartalom: © 2002-2023. JMPoint.hu